Máme pre vás vynikajúci nápad na rýchly a fantasticky chutný hrnčekový koláč, ktorý chuťou pripomína obľúbené kysnuté frgále.
Recept môžete vyskúšať s tvarohovou, makovou, prípadne orechovou plnkou.
Fantastický recept, ktorého autorkou je pani Zdeňka K.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Cesto:
2 vajcia
1 hrnček práškového cukru
1 hrnček mlieka
1/2 hrnčeka oleja
2 hrnčeky hladké mouky
1 prášok do pečiva
Tvarohová náplň:
2 balenia tvarohu
1 hrnček mlieka
1 hrnček práškového cukru
1 vanilkový cukor
1 vanilkový puding
ďalej:
maková náplň
lekvár
Postup:
Vajcia rozšľaháme s cukrom.
Pridáme mlieko, olej a múku s práškom do pečiva.
Vymiešame cesto.
Náplň:
Na tvarohovú náplň všetky suroviny premiešame.
Náplň by mala byť skôr redšia.
Dve tretiny cesta dáme na plech vyložený papierom na pečenie.
Potrieme tvarohovou náplňou.
Lyžičkou poukladáme lekvárom a makovou alebo inou náplňou.
Prelejeme zvyškom cesta tak, aby miestami náplň bolo vidieť.
V predhriatej rúre upečieme na 180-200 ° C asi 30 minút.
Hotovú buchtu ľahko pocukrujeme.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)