Na blížiace sa sviatky vám prinášame dva vynikajúce recepty na syrové rolády. Jedna, ktorá sa varí a druhý, ktorý pripravíte z plátkového syra v rúre.
Varená syrová roláda podľa pani Eriky
Autorka Erika P. sa na facebooku v skupine o varení podelila o recept na veľmi chutnú a navyše aj krásne vyzerajúcu syrovú roládu, ktorá bude vynikajúca ako pohostenie na veľkonočné misy.
Príprava je jednoduchá a roládu si môžete doladiť prísadami podľa vlastnej chuti.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
400g tvrdý syr 45%
6 vajec uvarené na tvrdo
Šunka na kocky
6 kusy taveny syr
125 g masla
100g šunku plátky
Kápia
Voliteľné:
Prísady podľa chuti
Postup:
Tvrdý syr dáme do vrecka (vhodného na varenie) a necháme variť cca 30 minút treba sledovať.
Šunku, kápiu, vajíčka nakrájame.
Maslo s tavenym syrom poriadne vyšľaháme.
Syr na alobale rozvaľkáme.
Zmiešame maslo so syrom, šunkou, kápiou a vajíčkami.
Na syrový plát uložíme plátky šunky.
Nato natrieme plnku.
Zrololujeme a odložíme do chladničky.
Podávame nakrájané na plátky.
2 verzia – Syrová roláda z rúry podľa Martiny
Tento recept na výbornú syrovú roládu vám teraz pred blížiacimi sa sviatkami určite padne vhod. Je nenáročná na prípravu a chutí skvele!
Autorkou je Martina Jindřichovská.
Potrebujeme:
16 plátkov 40% Eidamu (cca 200 g)
asi 200 g šunky
2 vajíčka natvrdo
1 balenie nátierkového masla
zväzok petržlenovej vňate
40 g masla
1/2 červenej papriky (kapie)
1 ČL plnotučnej horčice
soľ, mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
Pripravíme si všetky suroviny a červenú papriku si nakrájame na rovné prúžky.
Na plech si dáme papier na pečenie a začneme naň ukladať plátky syra – kladieme ich mierne cez seba aby sa asi 1 cm prekrývali.
Dáme do rozohriatej rúry na 3 – 4 minúty pri 170 °C, aby sa syr mierne roztopil.
Pripravíme si plnku.
Do misky si vyklopíme nátierkové maslo, pridáme klasické maslo, nasekanú petržlenovú vňať a pokrájané vajíčka natvrdo.
Dobre premiešame.
Podľa chuti môžeme osoliť alebo okoreniť.
Pridáme ešte asi lyžičku horčice.
Opäť všetko dobre premiešame.
Teraz si na syr naukladáme plátky šunky a ak je syr ešte teplý, necháme úplne vychladnúť.
Až potom rovnomerne natrieme pripravenou plnkou.
Prúžky papriky uložte kúsok od kraja a začnite roládu čo najtesnejšie zmotávať.
Pomôžeme si papierom na pečenie, z ktorého sa roláda pekne odlupuje.
Stočenú roládu zabaľte do papiera na pečenie a odložte asi na 2 hodiny do chladničky.
Potom môžete nakrájať a podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: