Naučte sa, ako sa robí majonéza s dokonalou konzistenciou.
Je krémová, hustá, bez konzervantov a zvýrazňovačov chuti.
Už si nikdy nekúpite majonézu v obchode, keď ochutnáte túto domácu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Recept zdieľal aj portál smakosze.
Vyskúšajte a určite neoľutujete.
Domácu majonézu bez konzervantov vyrobíte za pár minút.
Majonézu pridávame do šalátov, na obložené misy, do plnených vajíčok, domácich burgerov a iných jedál.
Hotový výrobok je dosť drahý a má veľa konzervačných látok, takže v chladničke vydrží až 3 mesiace.
Naučte sa preto radšej tento postup, ako pripraviť majonézu s dokonalou konzistenciou.
Na výrobu tejto majonézy budete potrebovať len pár ingrediencií, ktoré máte možno už doma.
Stačí len do vhodnej hlbokej nádoby naliať olej, pridať vajíčka, ocot, cukor, horčicu a dobre vymixovať.
Cukor je kľúčovým doplnkom, pretože zjemňuje ostrosť octu.
Práve vďaka nemu chutí majonéza dokonale.
Domáca majonéza podľa tohto receptu neobsahuje konzervačné látky, preto ju po príprave treba uchovávať v chladničke maximálne 3-4 dni.
Majonéza výborne dochutí každé jedlo.
Chuťovo je výrazná, ale nie príliš octová.
Je naozaj výborná.
Potrebujeme:
180 ml oleja
pol lyžičky cukru
pol lyžičky 10% octu
pol lyžičky horčice
pol lyžičky papriky
štipku soli
čierne mleté korenie
vajce izbovej teploty
Postup:
Vajíčko rozbijeme do hlbšej nádoby a zalejeme olejom.
Pridáme horčicu, soľ, korenie, ocot a cukor.
Ručný mixér držte na dne, kým sa nezačne vytvárať majonéza, potom ho trochu nadvihnite, aby sa všetky ingrediencie dobre premiešali.
Majonéza je pripravená.
Je hustá a krémová.
Vložte ju do nádoby, uzavrite a vložte do chladničky alebo ihneď pridajte do šalátu.
Dobrú chuť!