Mám pre vás fantastický recept na rýchly a jednoduchý perník, ktorý je vláčny a neskutočne jemný.
Do receptu nejde žiadne vajce a výsledok vás zaručne dostane.
Mne ho stačilo skúsiť len raz a viac mi nebolo treba, robím už len tento jeden recept.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2x hrnček hl.múky
1x hrnček cukru
1x pr.do perníka
Dve až tri vrchovaté lyžice holandského kakaa
Trištvrte hrnčeka oleja
2x hrnček mlieka
Ďalej:
slivkový lekvár
250ml smotana na šľahanie
33% čokoláda na varenie
Postup:
Do misky preosejeme múku, prášok do perníka a kakao.
Pridáme cukor a premiešame.
Nakoniec tekuté prísady – olej a mlieko.
Vymiešame jednotné cesto.
Do cesta naozaj nejde vajce, aj vďaka tomu je perník krásne vláčny a jemný.
Pripravené cesto vylejeme na plech, ktorý vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov na cca 40 minút.
Ešte na horúci perník rozotrieme slivkový lekvár.
Poleva:
Smotanu na šľahanie zohrejeme.
Vsypeme nalámanú čokoládu a necháme rozpustiť.
Pripravenou polevou polejeme celý perník.
Hovovo, môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)