Chutné, šťavnaté a jemné bravčové rebrá pečené v rúre, z ktorých sa budú každému zbiehať sliny v ústach.
Bravčové rebrá pripravené podľa nášho receptu sú chutnejšie ako z reštaurácie.
Výnimočný recept na jemné pečené bravčové rebierka z youtube kanála Fleisch Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
1 kg bravčových rebier
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej
150 g zázvoru
5-8 strúčikov cesnaku
1 ČL čili vločiek
1 ČL zrniek čierneho korenia
5 kusov anízu
80 ml medu (1/3 šálky)
1 PL sójovej omáčky
1 PL bieleho balzamikového octu
2 PL hnedého balzamikového octu
300 ml kuracieho vývaru (1 a 1/4 šálky)
1 pór
Postup:
Rebrá nakrájame na tvrdej podložke.
Z oboch strán ich posolíme a posypeme čiernym korením.
Na panvici zohrejeme olivový olej.
Vložíme rebierka a osmažíme ich z každej strany do zlatista.
Zázvor ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
Potom nakrájame cesnak na tenké kolieska.
Zázvor s cesnakom pridáme do panvice s rebrami.
Mäso posypeme čili vločkami.
Potom pridáme aníz a zrnká čierneho korenia.
Pridáme med a premiešame.
Pridáme biely a hnedý balzamikový ocot.
Potom nalejeme sójovú omáčku a zamiešame.
Ďalej nalejeme kurací vývar (odkaz na recept nájdete v popise pod videom) a premiešame.
Pór nakrájame na polovičné plátky, vložíme do panvice a jemne zamiešame.
Panvicu vložíme do predhriatej rúry.
Mäso pečieme 50 minút pri teplote 200°C (horný/spodný ohrev).
Rebierka otočíme každých 15-20 minút, aby sme sa uistili, že sa opečú rovnomerne zo všetkých strán.
Upečené bravčové rebrá servírujeme s čerstvým chlebom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: