Potrebujeme:
500 g hladkej múky
100 g rozpusteného masla
30 g čerstvého droždia
200 ml mlieka
150 ml kyslej smtoany
50 ml oleja
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 žĺtky
Soľ
1 lyžičku cukru
Náplň:
250 – 300 ml kyslej smotany
400 g strúhaného syra
Postup:
Z droždia, teplého mlieka a cukru pripravíme kvások. Kvások potom zmiešame s ostatnými prísadami a vypracujeme jednotné cesto. Preložíme na teplé miesto a necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme na tenký plát – 2-3 mm hrubý a potrieme kyslou smotanou a posypeme strúhaným syrom. Zrolujeme ako roládu a nakrájame na pásiky 1,5-2 cm hrubé.
Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme pri teplote 160-170 stupňov, 25-30 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: receptneked