Tajomstvo z Číny, ktoré nám umožňuje pripraviť dokonale jemnú bravčovú krkovičku.
Na dosiahnutie tej najlepšej kvality domácej bravčovej krkovičky je najlepšie používať bio produkty – ale to, samozrejme, nie je nevyhnutné.
Okúzľujúci recept na najjemnejšiu bravčovú krkovičku z youtube kanála Fleisch Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg bravčovej krkovičky
2 cibule
bravčovú masť
soľ
mleté čierne korenie
zeleninový vývar
2 PL horčice
2 PL sójovej omáčky
1 bobkový list
1 ČL mletej rasce
3 zrnká nového korenia
5 zaváraných uhoriek
Na oblohu:
zemiaky
soľ
petržlenovú vňať
Postup:
Bravčovú krkovičku nakrájame na plátky.
Plátky poukladáme na tvrdú podložku.
Z oboch strán ich posolíme a posypeme čiernym korením.
Korenie a soľ rukou votrieme.
V hlbokej panvici zohrejeme bravčovú masť.
Vložíme nakrájanú cibuľu a smažíme, kým nie je priehľadná.
Vložíme plátky mäsa a na vrch naukladáme cibuľu.
Mäso zľahka opečieme z oboch strán.
Do panvice pridáme sójovú omáčku a horčicu.
Dobre premiešame.
Zalejeme zeleninovým vývarom (odkaz na recept nájdete v popise pod videom), aby bolo mäso ponorené.
Pridáme nové korenie, bobkový list, rascu a zamiešame.
Prekryjeme pokrievkou a varíme 40 minút (doba varenia závisí od kvality mäsa).
Mäso vyberieme aj s korením a bobkovým listom.
Panvicu odstavíme a šťavu vyšľaháme pomocou tyčového mixéra.
Potom panvicu preložíme späť na oheň a vložíme do nej naspäť mäso.
Pridáme na plátky nakrájanú uhorku a varíme ďalších 5 minút.
Neošúpané na kocky nakrájané zemiaky posolíme a v parnom hrnci dusíme do mäkka asi 10 minút.
Hotové mäso servírujeme so zemiakmi posypanými nasekanou petržlenovou vňaťou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: