Ak ste hľadali ten najlepší krém na zdobenie zákuskov, práve ste ho našli.
Je vhodný aj pod fondán a jeho príprava je veľmi jednoduchá.
Vynikajúci recept máme z portálu napadovy.blog.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
125 g masla
200 g práškového cukru
3 PL mlieka
Postup:
Maslo si vyberieme z chladničky vopred, aby zmäklo.
Zmiešajte zmäknuté maslo s preosiatym práškovým cukrom.
Potom pridajte mlieko.
Všetko dohromady dôkladne vyšľahajte.
To je všetko.
Absolútne jednoduchý krém, s ktorým zvládnete zdobenie ako skúsený profesionál!
Prajeme veľa šťastia.
Krém je vynikajúci na zdobenie aj plnenie.
Je veľmi chutný a dobre sa s ním pracuje!
To nie je všetko: Ďalšie recepty na rýchle krémy
Hrk-hrk krém bez miešania
Potrebujeme:
1 tégliky smotany na šľahanie (spolu 750 ml)
2 konzervy mandarínkového kompótu (ovocie aj šťavu)
2 pudingy bez varenia Créme Olé
Postup:
Do dózy, ktorá je dobre uzatvárateľnej dózy nalejeme smotanu, pridáme mandarinkové kompóty aj so šťavou (ovocie môžeme nakrájať na drobnejšie). Prisypeme aj pudingy.
Zavrieme a trasieme asi 1-2 minúty, kým náv nevznikne hustá hmota.
Hmotu navrstvíme na korpus, alebo navrstvíme do pohárov, či na maslové sušienky, alebo piškóty (ako nepečenú tortu).
Vložíme do chladničky a môžeme si pochutnávať.
Jemný ovocný krém
Potrebujeme:
250 g ovocia (čučoriedky, černice, maliny, jahody…)
300 g jemného tvarohu (prípadne krémového syra)
1 lyžicu citrónovej šťavy
Med – podľa chuti (prípadne práškový cukor)
250 ml smotany na šľahanie 33%
300 ml ovocnej šťavy
1 lyžicu želatíny v prášku
Postup:
Do mixéra vložíme umyté a osušené lesné ovocie, tvaroh, med a citrónovú šťavu. Rozmixujeme na jemnú hmotu.
Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a vmiešame ju do tvarohového krému.
Želatínu necháme napučať v ovocnej šťave a potom zahrievaním rozpustíme na plameni – nevaríme. Necháme chvíľu vychladnúť a potom ju vmiešame do tvarohovo-smotanového krému.
5 minútový Salko krém
Potrebujeme:
350 g jemného tvarohu
175 g zmäknutého masla
70 g práškového cukru
65 g Salka
1 lyžičku vanilkovej arómy
Obľúbený likér, koňak alebo rum
Postup:
Zmäknuté maslo ušľaháme s práškovým cukrom do peny, potom postupne za stáleho miešania do penovej zmesi pridávame Salko. Nakoniec pridáme vanilkovú arómu a obľúbený likér.
Tvaroh, ktorý by tiež mala mať izbovú teplotu vmiešame opatrne do maslovo-salkovej zmesi. Miešame opatrne, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.
Môžeme plniť do zákuskov, tort, koláčov, alebo podávať len tak – napríklad s čerstvým ovocím.
Pudingový krém zo žĺtok
Potrebujeme:
500 ml mlieka
200 g kryštálového cukru
1 lyžičku vanilkovej arómy (môžeme nahradiť vanil. Cukrom)
50 g hladkej múky
4 žĺtky
Postup:
Žĺtky vymiešame s cukrom, vanilkou a múkou dohladka. Mlieko preložíme na plameň a privedieme do varu. Do vriaceho mlieka vlejeme vaječnú zmes a na miernom plameni varíme za stáleho miešania do zhustnutia. Do vychladnutého pudingu môžeme vmiešať kyslú smotanu, maslo, kokos alebo iné prísady podľa chuti.
5-minútový krém z fľaše
Potrebujeme:
90 ml rozpustnej kávy vychladenej (môžeme použiť aj kapučíno)
90 g práškového cukru
500 ml smotany na šľahanie
Na dekoráciu:
1 polievková lyžica Nutelly (alebo krém z lieskových orechov)
Kakaový prášok
Postup:
Zmiešame studenú kávu s cukrom tak, aby sa rozpustil cukor. Nalejeme do fľaše, pridáme smotanu, fľašu zatvoríme a trepeme 3-5 minút).
Krém sa dá použiť aj hneď, môžete ho ale dať do chladničky na 20 min., aby bol poriadne vychladený. Ide o skvelý nápad, napríklad na dovolenku.
Na spodnú časť pohára navrstvíme 1 lyžicu Nutelly a krém ozdobíme kakaom.
Univerzálny maslový krém
Potrebujeme:
250 g masla
4 žĺtky
150 g kryštálového cukru
1 lyžičku vanilkovej arómy
100 g práškového cukru
Postup:
V parnom kúpeli vyšľaháme žĺtky s kryštálovým cukrom do zhustnutia. Zložíme z plameňa, necháme vychladnúť.
Medzitým v samostatnej miske ušľaháme zmäknuté maslo s práškovým cukrom. Do tejto zmesi postupne pridávame žĺtkovú zmes.
Vmiešame aj vanilkovú arómu a zmes prešľaháme ručným šľahačom, aby sme získali nadýchanú krémovú konzistenciu. Krém navrstvíme na vychladnuté koláče alebo zákusky.
Krém z ľadových kaštanov!
Potrebujeme:
tri šľahačkové smotany (250g, 33%)
tri kusy tyčinky ľadových gaštanov (prípadne dve biele čokolády)
Postup:
Tento krem si môžete pripraviť aj s bielou čokoládou alebo inými obľúbenými tyčinkami. Na tri smotany potrebujete 2 biele čokolády. Smotany si dáme do hrnca a dáme variť na plameň. Už počas zohrievania pridáme nalámané ľadové gaštany (alebo čokoládu) a necháme prevariť, za stáleho miešania. Potom hmotu necháme do druhého dňa v chladničke – minimálne odporúčam 12 hodín. Na druhý deň vyšľaháme dotuha. Používame do tort, veterníkov, zákuskov a podobne. Krém je naozaj výborný.
Krupicový krém
Potrebujeme:
2 šálky mlieka
4 lyžice krupice
2 a ½ lyžice kryštálového cukru
100 g masla
1 bal vanilkového cukru
1 žĺtok
Postup:
V troche mlieka si rozmiešame krupicu s 1 lyžičkou cukru. Zvyšné mlieko spolu s vanlkovým cukrom preložíme na plameň. Keď zovrie, vmiešame doň krupicu a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu.
Žĺtok preložíme do misky spolu so zvyšným cukrom a nad parou miešame, kým zmes nezhustne. Necháme mierne vychladnúť a všľaháme maslo. Do tejto zmesi vmiešavame po lyžičkách vychladnutú krupicu tak, aby sme získali nadýchanú konzistenciu krému.
Kávový krém
Potrebujeme:
250 g mascarpone
250 ml smotany na šľahanie
80 g práškového cukru
2 lyžice instantnej kávy
2 lyžice vody
Postup:
V miske zmiešame mascarpone, smotanu na šľahanie a instantnú kávu, ktorú sme si rozpustili v 2 lyžiciach horúcej vody. Pridáme aj práškový cukor a šľaháme, kým vám nevznikne hladký krém. Pred deti môžete namiesto kávy použiť granko alebo cappuccino.
Krém z kondenzovaného mlieka a likéru
Potrebujeme:
1 plechovku salka – vareného
250 g zmäknutého masla
40-50 ml obľúbeného likéru
Postup:
Maslo vymiešame s vareným kondenzovaným mliekom dohladka a postupne vmiešame aj obľúbený likér. Necháme vychladnúť a môžeme používať do zákuskov či tort.
Jemný ovocný krém
Potrebujeme:
250 g ovocia (čučoriedky, černice, maliny, jahody…)
300 g jemného tvarohu (prípadne krémového syra)
1 lyžicu citrónovej šťavy
Med – podľa chuti (prípadne práškový cukor)
250 ml smotany na šľahanie 33%
300 ml ovocnej šťavy
1 lyžicu želatíny v prášku
Postup:
Do mixéra vložíme umyté a osušené lesné ovocie, tvaroh, med a citrónovú šťavu. Rozmixujeme na jemnú hmotu.
Zo smotany ušľaháme tuhú šľahačku a vmiešame ju do tvarohového krému.
Želatínu necháme napučať v ovocnej šťave a potom zahrievaním rozpustíme na plameni – nevaríme. Necháme chvíľu vychladnúť a potom ju vmiešame do tvarohovo-smotanového krému.
Tvarohový krém
Potrebujeme:
200 g plnotučného tvarohu
2 lyžice medu
200 ml smotany na šľahanie
1 lyžičku vanilkovej arómy
Postup:
Tvaroh prepasírujeme cez sito a zmiešame s medom a vanilkou. Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku a vmiešame do tvarohovej hmoty.
Kokosový krém
Potrebujeme:
70 g strúhaného kokosu
400 g kondenzovaného mlieka
200 g masla
200 g bielej čokolády
Postup:
Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli. Zmes necháme chvíľu vychladiť a následne pridáme kondenzované mlieko – dôkladne premiešame. Potom do krému pridáme kokos a opäť dôkladne premiešame.
Hotový krém preložíme do uzatvárateľnej nádoby a vložíme do chladničky na 3-4 hodiny stuhnúť.
Krém je vynikajúci aj na zdobenie vašich sladkých pochúťok.