Nenáročný recept na chrumkavé pečené kuracie stehná, aké ste ešte nejedli.
Mäsko je také jemné, že sa vám bude rozplývať na jazyku.
Mimoriadne chutný recept na chrumkavé kuracie stehná z youtube kanála Готовлю Дома Готовлю Вкусно.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
8 kuracích stehien
3 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
rastlinný olej
100 ml sójovej omáčky
150-200 ml kyslej smotany
1 vajce
100 g strúhanky
1/2 šálky múky
mletú papriku
maslo
Na šalát:
3 paradajky
1 červenú cibuľu
petržlenovú vňať
1 ČL kryštálového cukru
1 ČL soli
mleté čierne korenie
mletú papriku
1 PL jablčného octu
olivový olej
sušenú horčicu
Postup:
Z umytých kuracích stehien stiahneme kožu.
Pri kosti urobíme dva zárezy a odstrihneme vytŕčajúcu kosť (viď video).
Na mäso rozotrieme pretlačený cesnak.
Posypeme čiernym korením, rukou votrieme a uložíme do hlbokej misy.
Stehná polejeme olejom, sójovou omáčkou, premiešame a necháme 30 minút marinovať.
Do samostatnej misky pridáme smotanu, vajce a vidličkou zamiešame.
Do taniera nasypeme strúhanku, múku, mletú papriku a dobre premiešame.
Kuracie mäso namočíme v miske so smotanou a potom obalíme v strúhanke.
Stehná naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Na vrch každého mäsa naukladáme plátok masla a prekryjeme mokrým papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 40-45 minút pri teplote 180°C.
Do misky vložíme nakrájanú cibuľu a paradajku.
Pridáme nasekanú petržlenovú vňať, cukor a soľ.
Ďalej pridáme čierne korenie a horčicu.
Nakoniec nalejeme ocot, olivový olej a všetko spolu premiešame.
Upečené stehná servírujeme s osviežujúcim šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU