Úžasne chutná alternatíva ku klasickými zemiakovým plackám.
Radšej ich hneď pripravte z dvojitej dávky, po tejto dobre sa totiž len tak zapráši!
Verím, že na tejto pochúťke si pochutnáte rovnako ako ja.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Jedna dávka u nás nikdy nestačí.
Potrebujeme:
5 stredne veľkých uvarených zemiakov
2 vajcia
100 g strúhanky
100 g syra nakrájaného na prúžky
Olej
Soľ
korenie podľa chuti
Postup:
Nachystáme si zemiaky.
Zemiaky ošúpeme a uvaríme v slanej vode.
Necháme vychladnúť.
Nastrúhame na strúhadle.
Dochutíme soľou a korením.
Spracujeme na jednotnú hmotu.
Zo zemiakov tvarujeme mokrými rukami menšie placky.
Syr nakrájame na kúsky.
Do stredu zemiakovej jmoty vložíme 1 pásik syra a zabalíme.
Nachystáme si dve samostatné misky.
V jednej rozšľaháme vajíčka.
Do druhej nasypeme strúhanku.
Každý kúsok obalíme v rozšľahanom vajíčku a v strúhanke.
Vyprážame v rozpálenom oleji dozlatista.
Prebytočný tuk odstránime papierovým obrúskom, podávame teplé alebo studené.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: mindenegyben