PUDINGOVÝ krémeš z lístkového cesta: Extrémne rýchly a chutný recept!

[mashshare]

Fantastický recept na jednoduchý a veľmi chutný krémeš, ktorý zvládne pripraviť aj úplný začiatočník.

 

 

Výhodou tohoto receptu je, že krém aj obe pláty cesta sa pečú spolu, nretreba piecť zvlášť a plniť až po upečení.

Tento krémeš je jednoduchý a rýchly a chutí absolútne fantasticky.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Tento a ďalšie skvelé recepty nájdete na kanáli Cesminaz.

 

 

Potrebujeme:

2 bal. cesto lístkové

Na krém:

1,5 l mlieko

3 bal. (v prášku) puding vanilkový

4 PL múka polohrubá

2 dcl cukor kryštálový

2 ks žĺtok

100 g maslo

1 bal. cukor vanilkový

Na potretie:

1 ks vajce

Postup:

 

 

Krém:

Do hrnca dáme mlieko, všetky pudingy, múku a dobre rozmiešame.

Následne za stáleho miešania uvaríme z toho akoby klasický puding, do ktorého pred koncom varenia pridáme kryštálový a vanilkový cukor.

 

 

Hotový puding za stáleho miešania necháme trochu ochladiť.

Do ešte teplého pudingu zamiešame žĺtky a napokon pridáme aj maslo, s ktorým krém miešame pomaly dovtedy, kým sa v ňom nerozpustí.

1 lístkové cesto vyvaľkáme na trošku väčšie, než veľkosť plechu – spodný plát (35×25 cm).

 

 

Druhé cesto vyvaľkáme len presne na veľkosť plechu.

Plech vyložíme papierom a väčšie cesto položíme tak, aby vyšlo aj na okraje plechu.

Následne naň rovnomerne rozotrieme krém a zakryjeme druhým cestom.

 

 

Teraz si jedným tenkým nožom za pomoci teplej vody krémeš už pred pečením vopred pokrájame na kocky.

Krájame opatrne, ale troška rýchlejšie a nožík si zakaždým namáčame do teplej vody v pohári.

 

 

Nakoniec potrieme vrch rozšlahaným vajcom a dáme piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 190 °C na 30 minút.

Upečený krémeš necháme poriadne vychladnúť.

 

 

Po vychladnutí ho pokrájame ostrým mokrým nožom presne po zárezoch, ktoré sa pri pečení vytvorili.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes