Fantastický recept na jednoduchý a veľmi chutný krémeš, ktorý zvládne pripraviť aj úplný začiatočník.
Výhodou tohoto receptu je, že krém aj obe pláty cesta sa pečú spolu, nretreba piecť zvlášť a plniť až po upečení.
Tento krémeš je jednoduchý a rýchly a chutí absolútne fantasticky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tento a ďalšie skvelé recepty nájdete na kanáli Cesminaz.
Potrebujeme:
2 bal. cesto lístkové
Na krém:
1,5 l mlieko
3 bal. (v prášku) puding vanilkový
4 PL múka polohrubá
2 dcl cukor kryštálový
2 ks žĺtok
100 g maslo
1 bal. cukor vanilkový
Na potretie:
1 ks vajce
Postup:
Krém:
Do hrnca dáme mlieko, všetky pudingy, múku a dobre rozmiešame.
Následne za stáleho miešania uvaríme z toho akoby klasický puding, do ktorého pred koncom varenia pridáme kryštálový a vanilkový cukor.
Hotový puding za stáleho miešania necháme trochu ochladiť.
Do ešte teplého pudingu zamiešame žĺtky a napokon pridáme aj maslo, s ktorým krém miešame pomaly dovtedy, kým sa v ňom nerozpustí.
1 lístkové cesto vyvaľkáme na trošku väčšie, než veľkosť plechu – spodný plát (35×25 cm).
Druhé cesto vyvaľkáme len presne na veľkosť plechu.
Plech vyložíme papierom a väčšie cesto položíme tak, aby vyšlo aj na okraje plechu.
Následne naň rovnomerne rozotrieme krém a zakryjeme druhým cestom.
Teraz si jedným tenkým nožom za pomoci teplej vody krémeš už pred pečením vopred pokrájame na kocky.
Krájame opatrne, ale troška rýchlejšie a nožík si zakaždým namáčame do teplej vody v pohári.
Nakoniec potrieme vrch rozšlahaným vajcom a dáme piecť do rúry, ktorú sme si už vopred rozohriali na 190 °C na 30 minút.
Upečený krémeš necháme poriadne vychladnúť.
Po vychladnutí ho pokrájame ostrým mokrým nožom presne po zárezoch, ktoré sa pri pečení vytvorili.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)