Tento recept priniesla babička z Maďarska a odvety u nás kuracie na paprike pripravujeme len takto. Vynikajúco chutí s haluškami, cestovinou alebo aj zemiakmi. Hoci sa bežne pripravuje so sladkou smotanou, verzia s kyslou smotanou nám chutí ešte viac. Vyskúšajte zlatú klasiku v tej nechutnejšej podobe.
Potrebujeme:
1 kg kuracích rezňov (s kožou alebo bez kože – môžeme použiť kuracie prsia aj stehenné rezne)
1 červenú papriku
3 ks paradajky
2 lyžice masla
2 ks cibule
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 ml kyslej smotany
2 lyžice hladkej múky
Sladkú červenú papriku
Soľ, čierne korenie
Na zaliatie:
Kurací vývar (poprípade vodu s bujónom)
Postup:
Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme dozlatista na masle. Pridáme kuracie prsia a orestujeme dobiela. Potom pridáme sladkú papriku, premiešame a hneď zalejeme vývarom, aby paprika nezhorkla.
Paradajky sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky, rovnako nakrájame aj červenú papriku.
Zeleninu pridáme do hrnca a keď vývar začne vrieť, stiahneme plameň, prikryjeme pokrievkou a varíme približne 40-45 minút.
Nakoniec zmiešame smotanu s múkou a túto zmes primiešame do hrnca. Bez pokrievky varíme ešte 7-10 minút.
Môžeme podávať s prílohou podľa chuti.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom