Krémový dezert bez rúry a želatíny: Šťavnatý dezert s príchuťou kávy a čokolády!

[mashshare]

Jemný šťavnatý dezert s lahodnou kávovou príchuťou s nádychom čokolády.

Dezert pripravíte jednoducho bez použitia rúry a želatíny – výborne sa hodí ako sladkosť po obede alebo večeri.

 

 

Vynikajúci recept na kávový dezert s čokoládou z youtube kanála La Cocina de Loli Dominguez.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

dlhé piškóty

250 ml espresso kávy

30 g kryštálového cukru na osladenie kávy (2 PL)

2 PL Baileys likéru

Na plnku:

600 ml mlieka

200 ml smotany na šľahanie

120 g kryštálového cukru

250 g mascarpone

50 g masla

4 g rozpustnej kávy (1 PL)

70 g kukuričného škrobu (7 PL)

100 ml likéru Baileys

Na čokoládový krém:

200 g lupienkov tmavej čokolády

4 PL smotany na šľahanie

100 g masla

50 g kryštálového cukru

hobliny bielej čokolády na ozdobu (voliteľné)

Postup:

Osladenú kávu nalejeme do misky.

Pridáme likér a zamiešame.

 

 

V kávovej zmesi namočíme piškóty a poukladáme ich do formy po stranách vystlanej fóliou.

Do hrnca nalejeme mlieko.

 

 

Pridáme škrob a metličkou vymiešame, kým nezmiznú hrudky.

Ďalej pridáme instantnú kávu a zamiešame.

 

 

Potom nalejeme smotanu, Baileys a všetko spolu dobre premiešame metličkou.

Hrniec preložíme na sporák a na strednom ohni počas miešania varíme, kým krém nezhustne.

 

 

Pridáme cukor, miešame a varíme, kým krém nezačne vrieť.

Sporák vypneme, pridáme zmäknuté maslo, mascarpone a miešame, kým sa ingrediencie nespoja.

 

 

Polovicu krému nanesieme na piškóty vo forme.

Pridáme ďalšiu vrstvu piškót namočených v káve a nanesieme ďalšiu vrstvu krému.

 

 

Nakoniec pridáme poslednú vrstvu namočených piškót.

Formu prekryjeme fóliou a vložíme minimálne na dve hodiny do chladničky.

 

 

Do nádoby s čokoládovými lupienkami pridáme maslo.

Nalejeme smotanu a nasypeme cukor.

 

 

Nádobu vložíme cca na 1,5 minúty do mikrovlnky a čokoládu dobre premiešame, kým nevznikne krém.

Polevu nalejeme na vrch dezertu a rozotrieme po celej ploche.

 

 

Potom dezert prekryjeme fóliou a vložíme na 4-6 hodín do chladničky.

Po zachladení odstránime formu a fóliu z bokov dezertu a vrch ozdobíme čokoládovými hoblinami.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes