Moja teta má najlepší recept na buchty.
Dáva do nich jednu nezvyčajnú prísadu.
Ako ona hovorí, práve táto prísada je zodpovedná za to, že buchty sú jemné a mäkučké.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
A ako cukrárka, ktorá sa touto prácou živí celý život je skutočnou odborníčkou na sladké pečivo.
Ak chcete skúsiť nový recept, rozhodne zvoľte tento – určite sa k nemu budete vracať.
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
1 celé vajce
80 g cukru krupica
100 ml majonézy
1 kocka droždia
1/4 l vlažného mlieka
štipka soli
Na potretie:
kúsok masla
Náplň:
lekvár
tvaroh
mak
nutella
Postup:
Z mlieka, droždia a lyžičky cukru urobíme kvások.
Do misy dáme ostatné suroviny, pridáme vzídený kvások.
Dobre prepracujeme, až sa cesto nelepí.
Povrch zľahka poprášime hladkou múkou a prikryté necháme kysnúť na teplom mieste.
Potom lyžicou vykrajujeme malé kúsky.
Plníme ich náplňou.
Dobre uzavrieme a zaguľatíme.
Skladáme ich vedľa seba na dobre vymastený plech.
Necháme ešte chvíľu kysnúť.
Potom každú buchtu potrieme rozpusteným maslom.
Plech vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme asi pri 170 ° C (podľa rúry) do zozlatnutia buchiet.
Po upečení pocukrujeme.
Cesto je možné robiť v domácej pekárni.
Buchty nedávam tesne k sebe, aby neboli veľmi vysoké.