TAJNÝ trik tety cukrárky na najlepšie buchty pod slnkom: Ako vatička, môže za to TÁTO prísada!

[mashshare]

Moja teta má najlepší recept na buchty.

 

 

Dáva do nich jednu nezvyčajnú prísadu.

Ako ona hovorí, práve táto prísada je zodpovedná za to, že buchty sú jemné a mäkučké.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

 

 

A ako cukrárka, ktorá sa touto prácou živí celý život je skutočnou odborníčkou na sladké pečivo.

Ak chcete skúsiť nový recept, rozhodne zvoľte tento – určite sa k nemu budete vracať.

 

 

Potrebujeme:

500 g hladkej múky

1 celé vajce

80 g cukru krupica

100 ml majonézy

1 kocka droždia

1/4 l vlažného mlieka

štipka soli

Na potretie:

kúsok masla

Náplň:

lekvár

tvaroh

mak

nutella

Postup:

 

 

Z mlieka, droždia a lyžičky cukru urobíme kvások.

Do misy dáme ostatné suroviny, pridáme vzídený kvások.

Dobre prepracujeme, až sa cesto nelepí.

 

 

Povrch zľahka poprášime hladkou múkou a prikryté necháme kysnúť na teplom mieste.

Potom lyžicou vykrajujeme malé kúsky.

Plníme ich náplňou.

 

 

Dobre uzavrieme a zaguľatíme.

Skladáme ich vedľa seba na dobre vymastený plech.

Necháme ešte chvíľu kysnúť.

 

 

Potom každú buchtu potrieme rozpusteným maslom.

Plech vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme asi pri 170 ° C (podľa rúry) do zozlatnutia buchiet.

 

 

Po upečení pocukrujeme.

Cesto je možné robiť v domácej pekárni.

 

 

Buchty nedávam tesne k sebe, aby neboli veľmi vysoké.

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes