Úžasné jednohubky, ktoré sa stanú ozdobou každého stola. Okrem toho, že skvele vyzerajú, prekvapia vás vynikajúcou chuťou šťavnatej zeleniny doplnenej lahodnou cesnakovou nátierkou.
Potrebujeme:
Baklažán
2 menšie uhorky
2 kápie
Čierne olivy
Majonézu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
100 g strúhaného syra
5 strúčikov cesnaku
Soľ, čierne mleté korenie
Postup:
Baklažán umyjeme, nakrájame zošikma na tenké plátky, osolíme a necháme 20 minút odležať. Potom plátky opláchneme a orestujeme na rastlinnom oleji domäkka.
Medzitým si pripravíme cesnakovo – syrovú nátierku. Majonézu zmiešame s prelisovaným cesnakom, syrom, osolíme a okoreníme.
Baklažánové plátky potrieme nátierkou, na každý kúsok uložíme koliesko uhorky, polovicu olivy a ozdobíme kúskom kápie.
Naaranžujeme do tvaru pávieho chvosta.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)