Pečené kura so zemiakmi a lahodnou omáčkou ako výborný tip na obed alebo večeru.
Famózny pokrm pripravený na jednej panvici.
Rýchly a nenáročný recept na pečené kuracie stehná so zemiakmi z youtube kanála Chef 1A.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
6 kuracích stehien
1 ČL soli
1 ČL oregana
1 ČL sušeného cesnaku
1 PL mletej papriky
štipku mletého čierneho korenia
3 zemiaky
1 ČL soli
bobkový list
1 PL masla
olivový olej
1 strednú cibuľu
3 strúčiky cesnaku
petržlenovú vňať
šťavu z jedného citróna
Na omáčku:
1 PL paradajkového pretlaku
200 ml vody
1 ČL soli
1 ČL oregana
štipku mletého čierneho korenia
Postup:
Na kuracích stehnách bez kože spravíme nožom zárezy z oboch strán.
Mäso vložíme do hlbokej misy a pridáme soľ.
Pridáme oregano, cesnak a mletú papriku.
Nakoniec pridáme čierne korenie, rukami premiešame a votrieme koreniny do mäsa.
Stehná necháme marinovať 15 minút.
Do rajnice vložíme ošúpané a nakrájané zemiaky.
Zemiaky zalejeme vodou.
Pridáme soľ, bobkový list, prekryjeme pokrievkou a na strednom ohni varíme 10 minút, kým nebudú zemiaky hotové.
Na panvici roztopíme maslo.
Pridáme trochu oleja a premiešame.
Do panvice vložíme kuracie stehná a opečieme do hneda.
Do menšej misky pridáme pretlak a nalejeme vodu .
Ďalej pridáme soľ, oregano, čierne korenie a premiešame.
Keď je mäso upečené, pridáme nakrájanú cibuľu.
Pridáme pretlačený cesnak, zamiešame a osmažíme do zlatista.
Potom pridáme uvarené zemiaky a všetko spolu premiešame.
Dochutíme trochou petržlenovej vňate.
Nalejeme omáčku, citrónovú šťavu, prekryjeme pokrievkou a necháme variť 15 minút.
Hotové jedlo môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: