Pripravte si doma najchutnejší recept na pečené mäso so zemiakmi.
Tento pokrm pripravujem takmer pravidelne, keďže doma všetkým neskutočne chutí.
Famózny recept na pečené bravčové plátky z youtube kanála schnelle Küche.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
800 g bravčového mäsa
soľ
mleté čierne korenie
5 zemiakov
vodu
1 cibuľu
rastlinný olej
200 g syra
3 PL gréckeho jogurtu
2 PL majonézy
1 ČL celozrnnej horčice
Na šalát:
1/2 kapusty
1 mrkvu
1/2 sladkej červenej papriky
jarnú cibuľku
soľ
1 ČL kryštálového cukru
mleté čierne korenie
1 PL jablčného octu
2 PL olivového oleja
Postup:
Bravčové mäso nakrájame na plátky.
Plátky poukladáme na tvrdú podložku, prekryjeme fóliou a z oboch strán vyklepeme tĺčikom.
Mäso z oboch strán posolíme, posypeme čiernym korením a rukou votrieme.
Umyté a ošúpané zemiaky nastrúhame a vložíme do hlbokej misy.
Zalejeme vodou a mierne premiešame.
Potom zemiaky precedíme cez sitko.
Zapekaciu formu vymastíme olejom a poukladáme vyžmýkané zemiaky.
Cibuľu nakrájame na polovičné plátky a naukladáme na zemiaky.
Potom naukladáme mäsové plátky.
Do menšej misky pridáme nastrúhaný syr, jogurt, majonézu, horčicu.
Dôkladne premiešame.
Syrovú omáčku nanesieme na mäso a rozotrieme.
Formu prekryjeme papierom na pečenie a alobalom.
Potom formu vložíme do predhriatej rúry.
A pečieme 40 minút pri teplote 200°C.
Po uplynutí doby odstránime papier a alobal a pečieme ďalších 20 minút pri teplote 200°C.
Do samostatnej misky pridáme nasekanú kapustu a nastrúhanú mrkvu.
Ďalej pridáme na plátky nakrájanú papriku a na malé krúžky nasekanú cibuľku.
Nasypeme soľ, cukor, čierne korenie, pridáme ocot, olej a všetko spolu dobre premiešame.
Hotové mäso servírujeme s lahodným šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU