Pripravte si doma úžasný krémovo-pomarančový dezert, ktorý je veľmi jednoduchý na prípravu.
U nás túto lahôdku pripravujem pri každom rodinnom stretnutí a oslavách, keďže nám neskutočne chutí.
Výborný recept na fantastický pomarančový dezert z youtube kanála Fatto in Casa da Alba.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
180 g dlhých piškót
250 ml pomarančového džúsu
Na 1. krém:
500 ml pomarančovej šťavy (5 pomarančov)
4 PL kryštálového cukru
4 PL kukuričného škrobu
20 g masla
Na 2. krém:
500 ml mlieka
4 PL kryštálového cukru
4 PL kukuričného škrobu
10 g vanilkového cukru
20 g mascarpone
Na vrch a boky:
50 g mascarpone
200 ml smotana na šľahanie
Postup:
Piškóty namočíme v miske s pomarančovým džúsom.
Poukladáme ich na dno a po krajoch tortovej formy.
Vytlačíme šťavu z pomarančov a prelejeme ju do hrnca.
Do rajnice nalejeme mlieko.
Do rajnice s mliekom nasypeme vanilkový cukor.
Pridáme cukor.
Do hrnca s džúsom pridáme cukor.
Potom do hrnca a do rajnice nasypeme škrob a metličkou vymiešame.
Zmesi preložíme na sporák.
Do hrnca s pomarančovou zmesou pridáme maslo.
Do rajnice pridáme mascarpone a na miernom ohni miešame, kým sa aj s maslom nerozpustí.
Miešame, kým zmesi nezhustnú na krém.
Do formy na piškóty striedavo naberačkou pridávame biely a pomarančový krém.
Formu vložíme na 4 hodiny do chladničky.
Do hlbokej misky pridáme mascarpone.
Nalejeme smotanu a mixérom vyšľaháme krém.
Šľahačkovým krémom potrieme vrch a boky torty.
Nakoniec vrch posypeme nastrúhanou pomarančovou kôrou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: