Pripravte si účinnú domácu kúru na kŕčové žily, bolesti kĺbov a popraskané päty.
Skombinujte liečivý olej s blahodarným nápojom a účinok sa určite dostaví.
Stavte na tieto prírodné zložky.
Stačí ich skombinovať a pripraviť podľa tohto návodu z YouTube kanála Natürliche Rezepte.
Domáci olej
Potrebujeme:
15 – 20 bobkových listov
10 vetvičiek rozmarínu
150 ml kokosového oleja (môže byť aj obyčajná bravčová masť)
Postup:
Bobkové listy si nalámeme na menšie kúsky a vložíme do zaváraninového pohára.
Z rozmarínu otrháme lístky.
A vložíme ich k bobkovému listu do pohára.
Obe ingrediencie teraz zalejeme kokosovým olejom a premiešame.
Pohár vložíme do hrnca, ktorého dno sme si pokryli bavlnenou utierkou.
Zalejeme vodou asi do polovice pohára.
A postavíme na sporák.
Varíme na miernom ohreve, kým voda nezovrie a potom povaríme ešte 20 minút.
Po uplynutí tejto doby precedíme olej cez husté sitko do čistého pohára.
Uzavrieme viečkom a odložíme do chladničky.
Keď olej stuhne, použijeme ho na potieranie postihnutých miest.
Aplikujte na boľavé kĺby alebo kŕčové žily a vtierajte krúživým pohybom.
Nechajte pôsobiť cez noc a ráno umyte teplou vodou.
Čaj proti kŕčovým žilám
Potrebujeme:
3 vetvičky rozmarínu (2 PL lístkov)
1 malý bobkový list
1 ČL mletej škorice
500 ml vody
Postup:
Do misy si nalejeme vodu a pridáme vetvičky rozmarínu.
Rozmarín sa používa na zlepšenie krvného obehu, má antimikrobiálne a protizápalové vlastnosti, preto sa často využíva aj v prírodnej medicíne na vonkajšie, aj vnútorné účely.
Rozmarín vo vode umyjeme a následne osušíme papierovými utierkami.
Do hrnca pridáme 2 lyžice rozmarínových lístkov, pridáme bobkový list, aj škoricu.
Zalejeme vodou, premiešame, postavíme na sporák a na miernom ohreve necháme zovrieť.
Potom povaríme 10 minút, odstavíme a necháme lúhovať ešte 15 minút.
Precedíme cez sitko pokryté gázou a dávku rozdelíme na dve porcie.
Môžete osladiť medom a pite 2-krát denne.
Nápoj na posilnenie kĺbov a kostí
Tento nápoj posilní kĺby, aj kosti a okrem toho pôsobí blahodarne aj na kŕčové žily a reguluje vysokú hladinu cukru v krvi.
Potrebujeme:
3 – 4 veľké cibule
Postup:
Cibuľu zbavíme šupiek a vložíme ich do misy.
Zalejeme ich vodou a dôkladne umyjeme.
Potom ich uložíme na papierové utierky a vysušíme.
Následne šupky nastriháme nožnicami, vložíme do zaváraninového pohára a zalejeme vriacou vodou.
Zavrieme viečkom a zabalíme do uteráka alebo deky.
Necháme postupne vychladnúť, potom precedíme cez sitko do čistého zaváraninového pohára.
Pite 200 ml tohto nápoja nalačno 20 minút pred jedlom.
Zvyšok prikryte a odložte do chladničky, kde môžete tento nápoj uchovávať 2 – 3 dni.
Viac informácií sa dozviete v priloženom videu TU.
Veľa zdravia!