Naozaj najlepšia nátierka, ktorá je paradoxne úplne jednoduchá, ale zato chutí kráľovsky.
Stačí kúsok, chleba, alebo aj rožok čo bageta zo včerajška. S týmto sa zje každé pečivo.
A je to perfektný tip na na sviatky. Recept je od Bohumily.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 vajcia
100 g šunky
1 cibuľa
1 lyžička horčice
1-2 kyslé uhorky
3-4 tavené syry
2-3 lyžice majonézy
Voliteľné:
Kápia
Petržlenová vňať
Mleté korenie
Postup:
Začneme tým, že si uvaríme vajíčka natvrdo.
Necháme vychladnúť a ošúpeme.
Nakrájame nadrobno.
Prípadne ich môžete aj nastrúhať na hrubom strúhadle.
Nakrájame si nadrobno aj cibuľku.
Ak sa bojíte, že by vám z nej mohlo byť ťažko, jednoducho ju sparte vriacou vodou.
Nadrobno si nakrájame alebo nastrúhame uhorku.
Ako poslednú si nakrájame aj šunku, prípadne aj nastrúhame na strúhadle.
Všetky prísady zmiešame v miske.
Teraz pripravíme majonézovú zmes:
Tavený syr si rozmiešame s majonézou.
Pridáme aj horčicu a premiešame.
Teraz pridáme do misky k ostatným prísadám.
Dobre premiešame.
Takto pripravenú nátierku necháme odležať v chladničke aspoň hodinku.
Ak ale nemáte dosť času, môžete natierať aj hneď.
Podávame s pečivom.
Poznámka:
Ja som do nátierky pridala aj nadrobno nakrájanú kápiu.
Pred podávaním som ešte ozdobila vňaťkou a posypala trochou korenia.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)