Ľahká večera, ktorá vás zasýti a môžete si ho dopriať bez výčitiek svedomia. Lahodné kuracie mäso, svieža zelenina a fantastická medovo-horčicová zálievka. Jednoducho pochúťka, na ktorú sa budete tešiť už od rána!
Potrebujeme:
2 ks kuracích pŕs
1 plechovku konzervovanej kukurice
1 plechovku konzervovanej červenej fazule
1 zelenú papriku
2 paradajky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 strednú cibuľu
1 strúčik cesnaku
Petržlen
Korenie na kurča
Zálievka
1/3 lyžice olivového oleja
3 lyžice octu
3 lyžice horčice
1 a 1/2 lyžice medu
2 strúčiky cesnaku
½ lyžičky tymiánu
Postup:
Kuracie mäso opláchneme a vysušíme utierkou. Nakrájame na kocky a posypeme korením. Vložíme do chladničky marinovať na cca 60 minút a potom ho osmažíme domäkka.
Kukuricu a červenú fazuľku scedíme z nálevu a necháme odkvapkať, vložíme do väčšej misky. Pridáme papriku a paradajky nakrájané na väčšie kocky, pričom prebytočnú šťavu z paradajok odstránime. Do misky pridáme cibuľu nakrájanú najemno, nasekaný petržlen a prelisovaný cesnak.
Do misky so zeleninou pridáme kuracie kúsky a premiešame.
Pripravíme si zálievku: Ocot, olej, horčicu, med, tymián a drvený cesnak zmiešame v miske a necháme cca 20 minút odpočívať. Nakoniec zeleninovo-kurací šalát zalejeme zálievkou, poriadne premiešame a môžeme servírovať!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk