Už som vyskúšala množstvo receptov na domáce nátierky.
Vždy sa ale vrátim k tomuto jednému.
Najchutnejší recept na nátierku je ten najstarší – originál podľa ČSN.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ak hľadáte tip na vynikajúce sviatočné pohostenie, práve ste ho našli.
Túto nátierku treba robiť do tej najväčšej misy.
Potrebujeme:
75 g šunka, saláma, alebo varené či pečené kuracie mäsko
200 g (topený) syr tavený
75 g maslo
25 ml mlieko
15 g horčica plnotučná
35 g cibuľa
3 ks vajcia (uvarené na tvrdo) vajcia
2 g soľ
podľa chuti vňať petržlenová
Voliteľné:
Nakladaná mrkva
Nakladané huby
Bylinky podľa chuti
Postup:
Vajcia uvaríme na tvrdo.
Očistíme ich a pripravíme ostatné suroviny.
Šunku, salámu alebo mäso rozmixujeme alebo pomelieme.
Varené alebo pečené mäso stačí narhať.
Zmäknuté maslo rozmiešame s taveným syrom, mliekom a horčicou na krém.
Ak chcete, namiesto mlieka môžete použiť smotanu.
Pridáme mäso (salámu, šunku, alebo pečené či varené mäso).
Pridáme aj rozotreté vaječné žĺtky a rozmiešame.
Vaječné bielky a cibuľu nakrájame na drobno.
Tiež ich pridáme do krému.
Ochutíme soľou a posekanou petržlenovou vňaťou.
Podávame vychladené na chlebe alebo s pečivom.
TIP:
Nátierku môžete vylepšiť pridaním rôznych prísad.
Skúste napríklad nakladanú zeleninu, huby alebo olivy.
Ja som do nej naposledny pridala kúsky pečeného kurčaťa a bola to skutočne delikatesa.
Nátierka je zakaždým fantastická a pritom úplne jednoduchá.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)