Výborné plnené kokosky, ktoré u nás žnú úspechy.
Možno ich niektorí poznajú z cukrární ešte z čias minulých, teraz máte možnosť pripraviť si ich doma.
Najlepší recept na domáce kokosové koláčiky z youtube kanála LiViera Desserts.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na linecké kolieska:
375 g hladkej múky
250 g masla
125 g práškového cukru
2 žĺtky
kôru z 1/2 citróna
Na kokosové pusinky:
3 vaječné bielky
180 g kokosovej múčky
210 g kryštálového cukru
Na žĺtkový krém:
3 vaječné žĺtky
94 g kryštálového cukru
38 g vody
180 g masla
2 ČL vanilkového extraktu
jahodový džem
Na čokoládovú polevu:
100 g horkej čokolády
25 g kokosového oleja
Postup:
Na tvrdú podložku nasypeme múku.
Pridáme cukor a rukami zamiešame.
Potom nakrájame maslo a pridáme nastrúhanú citrónovú kôru.
Nakoniec pridáme žĺtky a vymiesime husté cesto.
Cesto rozdelíme na menšie časti.
Všetky časti okrem jednej preložíme na tanier, prekryjeme fóliou a vložíme do chladničky.
Cesto rozvaľkáme valčekom na hrúbku 4-5 mm.
Z cesta potom vykrojíme kolieska z priemerom 6 cm.
Vykrojené kolieska poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry a pečieme 7-8 minút pri teplote 180°C.
Do hlbokej misky pridáme bielky a v horúcom vodnom kúpeli ich pasterizujeme.
Pridáme cukor a metličkou občas premiešame.
Bielky s cukrom zohrejeme na 72-76°C.
Potom bielky prelejeme do nádoby od mixéra a za horúca ich šľaháme 10 minút.
Do krému pridáme kokos a špachtľou premiešame.
Na plech vystlaný papierom na pečenie lyžicou formujeme pusinky.
Pusinky sušíme v predhriatej rúre 70-80 minút pri teplote 100°C.
Do rajnice na sporáku nasypeme cukor, pridáme vodu a uvaríme sirup.
V hlbokej miske mixérom vyšľaháme žĺtky.
Sirup zohrejeme na 123°C, horúci ho nalejeme do vyšľahaných žĺtkov a šľaháme, kým nevychladnú.
Postupne počas šľahania pridáme maslo izbovej teploty.
Pridáme vanilkovú esenciu a šľaháme.
Na linecké kolieska nanesieme jahodový džem a žĺtkový krém.
Prikryjeme pusinkou a dáme do chladničky stuhnúť.
V horúcom vodnom kúpeli roztopíme čokoládu s kokosovým olejom a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Vychladnuté kokosky ponoríme do čokolády a poukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Hotové kokosky vložíme na noc do chladničky a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: