Lahodný, šťavnatý a voňavý recept na bravčový bôčik.
Na jeho prípravu nepotrebujete ani zapínať rúru.
Bôčik na tejto lahodnej aromatickej pivovej omáčke si získa všetkých hostí a smelo ho môžete podávať aj na slávnostný stôl.
Potrebujeme:
1,8 kg bravčového bôčika
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
500 ml svetlého piva
50 ml sójovej omáčky
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1 ČL provensálskych bylín
1 ČL sušeného cesnaku
1 PL mletej červenej papriky
1 PL kryštálového cukru
1 ČL soli
Postup:
Bravčový bôčik osušte papierovými utierkami.
Potom nakrájajte na menšie kusy.
Vložte ich do veľkej panvice.
Panvicu dajte na sporák na silný oheň.
Mäso opečte z oboch strán, kým nezhnedne.
Dochuťte soľou, zmesou mletého korenia a sušeného cesnaku.
Potom zalejte pivom a sójovou omáčkou.
Panvicu prikryte pokrievkou.
Mäso nechajte 20 minút dusiť na strednom ohni.
Potom pridajte papriku, cukor a premiešajte.
Mäso teraz tiež otočte na opačnú stranu.
Hrniec opäť prikryte pokrievkou a mäso nechajte piecť 1,5 – 2 hodiny na strednom ohni, počas ktorých ho budete musieť ešte niekoľkokrát otočiť.
Vyberte mäso na tanier a nechajte ho úplne vychladnúť.
Potom dajte cez noc do chladničky.
Nakrájajte na plátky a vychutnávajte.
Dobrú chuť!