Domáci chlebík aj pre začiatočníkov: 1 šálka, 1 hrniec a cesto bez mesienia. NIKDY už nezabudnite na tento recept!

[mashshare]

Toto je jeden z najchutnejších a rozhodne najjednoduchších chlebov, aké som kedy pripravoval.

Odkedy pečiem tento chrumkavý domáci chlieb, v obchode ho už nekupujem.

 

 

Najjednoduchší recept na chutný domáci chlieb z youtube kanála Weltverborgen.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

3 šálky múky (600 g ), z toho sme my použili:

1 šálku múky typu 405

1 šálku múky typu 550

1 šálku špaldovej múky typu 630 alebo 1050

1,5 šálky vody (470 ml)

2 ČL soli

1-2 ČL sušeného droždia (1/4 kocky čerstvého droždia + vlažnú vodu)

Postup:

 

 

Do hlbokej misky pridáme múku.

(Môžete použiť múku, ktorú chcete – my sme použili 3 druhy).

 

 

Ďalej pridáme soľ, droždie a dôkladne premiešame.

Do múky nalejeme horúcu vodu.

Miešame, kým nezískame lepkavú konzistenciu.

 

 

Misu prekryjeme alobalom.

Necháme kysnúť na teplom mieste 3 hodiny.

Nakysnuté cesto vyberieme na pomúčenú podložku.

Stierkou ho párkrát pootočíme.

 

 

Z cesta vytvarujeme chlieb.

Preložíme ho na papier na pečenie.

Chlieb aj s papierom preložíme do hrnca.

 

 

Do cesta spravíme nožom zárez, aby sa v strede roztrhlo.

Hrniec prekryjeme pokrievkou.

Necháme chvíľu odpočívať.

 

 

Hrniec vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 200°C (horný/spodný ohrev).

Po uplynutí doby odstránime papier.

Cesto vložíme naspäť do hrnca.

A bez pokrievky pečieme ďalších 30 minút pri teplote 200°C.

 

 

Po dopečení necháme chlieb vychladnúť.

Teraz môžeme servírovať.

 

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Video návod:

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes