Pripravte si doma skvelé placky plnené zemiakovou kašou a syrom.
U nás ich väčšinou pripravujem na desiatu alebo sa skvelo hodia ako snack na výletoch, či túrach.
Výnimočný recept na plnené placky z youtube kanála Piekarnia Lesi.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 vajce
500 ml vody
1 ČL soli
2 PL rastlinného oleja
800 g hladkej múky
1 kg zemiakov
50 g masla
soľ a korenie podľa chuti
250 g syra
100 ml rastlinného oleja na potretie
50 ml rastlinného oleja na vysmážanie
Postup:
Do misky pridáme vajce a metličkou ho rozšľaháme.
Pridáme vodu a dôkladne premiešame.
Ďalej pridáme soľ, olej a zamiešame.
Postupne preosejeme múku, zamiešame a vymiesime cesto.
Cesto miesime na pomúčenom stole, kým nie je mäkké a hladké.
Potom ho preložíme do misky, prekryjeme a necháme 10 minút odpočívať.
V miske mixérom rozšľaháme uvarené zemiaky.
Pridáme zmäknuté maslo, soľ, korenie a vyšľaháme pyré.
Do taniera na hrubo nastrúhame syr.
Cesto vyložíme na pomúčený stôl, rozdelíme ho na 4 časti a ručne ušúľame.
Rukou cesto roztiahneme na pomúčenom stole a valčekom rozvaľkáme na tenký kruh.
Plát cesta namažeme olejom a zložíme do tvaru štvorca (viď video).
Na cesto nanesieme pyré, nastrúhaný syr a zložíme ho do štvorca (viď video).
Na panvici zohrejeme olej, vložíme placku a smažíme 4-6 minút na miernom ohni.
Potom placku otočíme, panvicu prekryjeme pokrievkou a smažíme ďalších 4-6 minút.
A môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU