Babičkin dokonalý krémeš: Týmto zákuskom nikdy nič nepokazíte, každý ho miluje!

[mashshare]

Úžasný recept na poschodový krémeš, ktorý moja rodina miluje.

Robíme ho na každú slávnostnú príležitosť, aj len-tak, ku kávičke.

 

 

Skvelý krémový dezert so šľahačkou a pudingom.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

400 g polohrubej múky

1 vajce

250 g zmäknutého masla

100 g práškového alebo kryštálového cukru

2 lyžičky kakaového prášku

1 lyžicu kyslej smotany

1 lyžičku kypriaceho prášku

Na krém:

2 balenia vanilkového pudingu v prášku

500 ml mlieka

200 gramov práškového cukru

1 lyžičku vanilkového cukru,

500 ml smotany na šľahanie

1 lyžicu kakaa

Ďalej:

400 ml smotany na varenie

maslové sušienky

mliečnu čokoládu

Postup:

 

 

Do misy pridáme polohrubú múku s kypriacim práškom.

Potom pridáme aj zmäknuté maslo, vajcia, kakaový prášok, kyslú smotanu a cukor.

Dôkladne suroviny premiešame, aby sa prepojili, získame tak hladké a napoly tekuté cesto.

 

 

Vezmeme plech na pečenie a vyložíme ho papierom na pečenie.

Pripravené cesto na korpus vlejeme na plechu (rozmery asi 31 x 23 cm).

A dáme do rúry piecť na približne 20 až 25 minút pri 180 stupňoch.

 

 

Než sa korpus upečie, môžeme si začať chystať náplň.

Mlieko vylejeme do rajnice.

Pridáme k nemu cukor, pudingové prášky a privedieme do varu.

 

 

Až začne zmes prebublávať, puding odstránime z platne a necháme vychladnúť.

Do studenej pudingovej hmoty potom vmiešame vyšľahanú smotanu a vanilkový cukor.

Výslednú zmes potom rozdelíme na dve časti s rovnakým množstvom.

 

 

Tú druhú ochutíme kakaom.

Keď budeme mať korpus vychladnutý, nanesieme rovnomerne po celom jeho povrchu všetok zhotovený vanilkový krém.

Následne na krém naukladáme maslové sušienky.

 

 

Na tie rozprestrieme všetok kakaový krém.

Z pol litra smotany si nakoniec ušľaháme tuhú šľahačku a rozprestrieme ju na celom povrchu dezertu.

 

 

Na šľahačku postrúhame bielou čokoládou a dobrota je na svete.

Ideálne je, keď dezert dáte na pár hodín do chladničky vychladiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes