Nič sa nevyrovná do chrumkava upečenému kurčaťu.
A keď k nemu pridáte dve ingrediencie podľa nášho receptu, budete v kulinárskom siedmom nebi.
Neuveriteľne chutný recept na chrumkavé pečené kura z youtube kanála Schneller Koch.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 kg kuracieho mäsa
30-40 g masla
soľ
mleté čierne korenie
obľúbenú grilovaciu omáčku
Na kapustu:
1/2 kapustnej hlavy (500-600 g)
1 ČL soli
250 g šampiňónov
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1 cibuľu
2 mrkvy
1-2 papriky
2 PL olivového oleja
Postup:
Z kuraťa odrežeme konce krídel, tuk a kožu.
Potom kura prekrojíme na polovicu a osušíme papierovými utierkami.
Kuracie mäso potrieme zo všetkých strán maslom vrátane podkožia.
Potom ho posypeme soľou a čiernym korením.
Kura preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do rúry.
Kurča pečieme 35 minút pri teplote 200°C (horný/spodný ohrev).
Do hlbokej misy vložíme na plátky nakrájanú kapustu.
Pridáme soľ, rukou premiešame.
Necháme 10 minút odpočívať.
Rozpálime panvicu s olivovým olejom.
Vložíme na plátky nakrájané šampiňóny, smažíme ich na vysokej teplote, kým sa neodparí tekutina.
Pridáme soľ, čierne korenie a premiešame.
Do misky s kapustou pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu.
Ďalej pridáme nakrájanú papriku, olivový olej a všetko spolu zmiešame.
Dochutíme soľou, čiernym korením a spolu so šampiňónmi vložíme do potravinárskeho vrecka.
Zeleninu vo vrecku zamiešame, preložíme na plech a špáradlom vytvoríme otvory.
Plech so zeleninou vložíme do rúry a pečieme 35 minút pri teplote 200°C.
Po 35-ich minútach vyberieme kura a zvýšime teplotu rúry na 220°C.
Kura potrieme omáčkou, vložíme späť do rúry a pri 220°C pečieme ďalších 5 minút.
Kurča potrieme ešte dvomi vrstvami BBQ omáčky a po každej vrstve pečieme 5 minút.
Kura necháme 5-10 minút odpočívať a môžeme ho servírovať aj s upečenou zeleninou.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU