Len DVE ingrediencie urobia kura šťavnaté a neuveriteľne chutné: Najjednoduchší recept na kuracie mäso!

[mashshare]

Nič sa nevyrovná do chrumkava upečenému kurčaťu.

A keď k nemu pridáte dve ingrediencie podľa nášho receptu, budete v kulinárskom siedmom nebi.

 

 

Neuveriteľne chutný recept na chrumkavé pečené kura z youtube kanála Schneller Koch.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2 kg kuracieho mäsa

30-40 g masla

soľ

mleté čierne korenie

obľúbenú grilovaciu omáčku

Na kapustu:

 

 

1/2 kapustnej hlavy (500-600 g)

1 ČL soli

250 g šampiňónov

olivový olej

soľ

mleté čierne korenie

1 cibuľu

2 mrkvy

1-2 papriky

2 PL olivového oleja

Postup:

Z kuraťa odrežeme konce krídel, tuk a kožu.

Potom kura prekrojíme na polovicu a osušíme papierovými utierkami.

 

 

Kuracie mäso potrieme zo všetkých strán maslom vrátane podkožia.

Potom ho posypeme soľou a čiernym korením.

 

 

Kura preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech vložíme do rúry.

Kurča pečieme 35 minút pri teplote 200°C (horný/spodný ohrev).

 

 

Do hlbokej misy vložíme na plátky nakrájanú kapustu.

Pridáme soľ, rukou premiešame.

Necháme 10 minút odpočívať.

 

 

Rozpálime panvicu s olivovým olejom.

Vložíme na plátky nakrájané šampiňóny, smažíme ich na vysokej teplote, kým sa neodparí tekutina.

 

 

Pridáme soľ, čierne korenie a premiešame.

Do misky s kapustou pridáme na kocky nakrájanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu.

 

 

Ďalej pridáme nakrájanú papriku, olivový olej a všetko spolu zmiešame.

Dochutíme soľou, čiernym korením a spolu so šampiňónmi vložíme do potravinárskeho vrecka.

 

 

Zeleninu vo vrecku zamiešame, preložíme na plech a špáradlom vytvoríme otvory.

Plech so zeleninou vložíme do rúry a pečieme 35 minút pri teplote 200°C.

 

 

Po 35-ich minútach vyberieme kura a zvýšime teplotu rúry na 220°C.

Kura potrieme omáčkou, vložíme späť do rúry a pri 220°C pečieme ďalších 5 minút.

 

 

Kurča potrieme ešte dvomi vrstvami BBQ omáčky a po každej vrstve pečieme 5 minút.

Kura necháme 5-10 minút odpočívať a môžeme ho servírovať aj s upečenou zeleninou.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unspash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes