Pre mnohých z nás je tento zlatý kúsok bravčového karé víkendovou tradíciou, podobne ako slepačia polievka.
Každý má svoj jedinečný patent na dokonalý rezeň, my vám ponúkame ten náš.
Vynikajúci recept na dokonalý bravčový rezeň z portálu kuron.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
600 g bravčového karé
500 ml mlieka
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľu
3 bobkové listy
3 zrnká nového korenia
1,5 ČL soli
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1 šálku pšeničnej polohrubej múky
1 šálku strúhanky
vajíčka
rastlinný olej alebo masť na vysmážanie
Postup:
Mäso nakrájame na štyri rovnaké rezne.
Potom ich cez potravinovú fóliu vyklepeme tĺčikom.
Hrúbka závisí od individuálnych preferencií (ideálne cca 0,5 cm).
Pripravené mäso vložíme do misky s mliekom.
Pridáme ošúpaný prelisovaný cesnak a nakrájanú cibuľu.
Ďalej pridáme bobkový list, nové korenie, soľ a čierne korenie.
Misku vložíme do chladničky na 3-4 hodiny, najlepšie cez noc.
Po uplynutí tejto doby rezne osušíme papierovou utierkou.
Potom rezne obalíme klasickým spôsobom.
Najprv v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke.
Vypražíme ich na oleji alebo masti na miernom ohni z každej strany 3-4 minúty.
Pred servírovaním odsajeme prebytočný tuk papierovou utierkou.
Servírujeme s obľúbenými prílohami.
Napríklad so zemiakmi s kôprom a uhorkovým šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť!