Pripravte si doma nezameniteľnú večeru ako z dielne kráľovského šéfkuchára a zalizovať sa budete aj na druhý deň.
Kombinácia pečených rebierok, kapusty a zemiakov s korením vás vynesie do nebeských výšin.
Úžasný recept na jemné pečené rebrá s kapustou a zemiakmi z youtube kanála Schneller Koch.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1,5 kg bravčových rebier (môžete použiť aj hovädzie alebo jahňacie)
4 veľké cibule
1 ČL zmesi korenia
1,5 ČL koriandra (môžete použiť aj mletý koriander)
2 ČL soli
1,5 PL worcesterskej omáčky (môže byť nahradená balzamikovým octom)
2 PL majonézy
2 PL olivového oleja
listy kapusty
olivový olej
trochu soli
bazalku
údenú papriku
5 zemiakov
1 ČL soli
1 ČL sódy bikarbóny
3 vetvičky rozmarínu
80 ml olivového oleja
3-4 strúčiky cesnaku
petržlenovú vňať
Postup:
Z rebierok odstránime striebornú šupku, nakrájame na porcie a vložíme do hlbokej misy.
Cibuľu nakrájame na plátky a vložíme ju k mäsu.
V mažiari rozdrvíme zmes korenia a koriander.
Korenie nasypeme do misy a pridáme soľ.
Ďalej pridáme worcesterskú omáčku, majonézu a všetko spolu dôkladne premiešame rukami.
Pridáme olivový olej a opäť rukami zamiešame.
Misu prekryjeme a necháme 2 hodiny marinovať (hovädzie a jahňacie rebrá marinujeme 5-8 hodín).
Plech potrieme olivovým olejom a rozložíme naň ošúpané kapustové listy (tvrdé stonky odrežeme) v dvoch vrstvách.
Listy posolíme, posypeme bazalkou a mletou paprikou.
Na listy poukladáme rebrá.
Plech vložíme do predhriatej rúry na 200°C a pečieme 70-80 minút.
Tip: ak začnú rebierka horieť, prekryjeme ich alobalom.
Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na kocky.
Do hrnca s vriacou vodou pridáme soľ, sódu bikarbónu a premiešame.
Potom do vody vložíme zemiaky, prekryjeme pokrievkou a varíme 7-10 minút, kým nezmäknú.
Do horúceho olivového oleja v panvici pridáme nasekaný rozmarín a počas miešania smažíme minútu.
Pridáme pretlačený cesnak, zamiešame a smažíme ďalšiu minútu.
Olej precedíme cez sitko do hlbokej misy (koreniny nevyhadzujeme).
Uvarené zemiaky vložíme do misky s olejom, premiešame a rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme ich pri teplote 200-220°C, kým sa nevytvorí kôrka (10-20 minút v závislosti od teploty).
Rebierka počas pečenia raz otočíme a zemiaky dopečieme 5 minút pri teplote 220°C.
Upečené zemiaky posypeme rozmarínom, cesnakom a petržlenovou vňaťou.
Rebierka servírujeme s pečenými zemiakmi a kapustou.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete TU