Všetko poukladajte na plech a máte neskutočne chutnú večeru: Pečené rebierka s kapustou a zemiakmi!

[mashshare]

Pripravte si doma nezameniteľnú večeru ako z dielne kráľovského šéfkuchára a zalizovať sa budete aj na druhý deň.

Kombinácia pečených rebierok, kapusty a zemiakov s korením vás vynesie do nebeských výšin.

 

 

Úžasný recept na jemné pečené rebrá s kapustou a zemiakmi z youtube kanála Schneller Koch.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1,5 kg bravčových rebier (môžete použiť aj hovädzie alebo jahňacie)

4 veľké cibule

1 ČL zmesi korenia

1,5 ČL koriandra (môžete použiť aj mletý koriander)

2 ČL soli

1,5 PL worcesterskej omáčky (môže byť nahradená balzamikovým octom)

2 PL majonézy

2 PL olivového oleja

listy kapusty

olivový olej

trochu soli

bazalku

údenú papriku

5 zemiakov

1 ČL soli

1 ČL sódy bikarbóny

3 vetvičky rozmarínu

80 ml olivového oleja

3-4 strúčiky cesnaku

petržlenovú vňať

Postup:

Z rebierok odstránime striebornú šupku, nakrájame na porcie a vložíme do hlbokej misy.

Cibuľu nakrájame na plátky a vložíme ju k mäsu.

 

 

V mažiari rozdrvíme zmes korenia a koriander.

Korenie nasypeme do misy a pridáme soľ.

 

 

Ďalej pridáme worcesterskú omáčku, majonézu a všetko spolu dôkladne premiešame rukami.

Pridáme olivový olej a opäť rukami zamiešame.

 

 

Misu prekryjeme a necháme 2 hodiny marinovať (hovädzie a jahňacie rebrá marinujeme 5-8 hodín).

Plech potrieme olivovým olejom a rozložíme naň ošúpané kapustové listy (tvrdé stonky odrežeme) v dvoch vrstvách.

 

 

Listy posolíme, posypeme bazalkou a mletou paprikou.

Na listy poukladáme rebrá.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry na 200°C a pečieme 70-80 minút.

Tip: ak začnú rebierka horieť, prekryjeme ich alobalom.

 

 

Ošúpané a umyté zemiaky nakrájame na kocky.

Do hrnca s vriacou vodou pridáme soľ, sódu bikarbónu a premiešame.

 

 

Potom do vody vložíme zemiaky, prekryjeme pokrievkou a varíme 7-10 minút, kým nezmäknú.

Do horúceho olivového oleja v panvici pridáme nasekaný rozmarín a počas miešania smažíme minútu.

 

 

Pridáme pretlačený cesnak, zamiešame a smažíme ďalšiu minútu.

Olej precedíme cez sitko do hlbokej misy (koreniny nevyhadzujeme).

 

 

Uvarené zemiaky vložíme do misky s olejom, premiešame a rozložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme ich pri teplote 200-220°C, kým sa nevytvorí kôrka (10-20 minút v závislosti od teploty).

 

 

Rebierka počas pečenia raz otočíme a zemiaky dopečieme 5 minút pri teplote 220°C.

Upečené zemiaky posypeme rozmarínom, cesnakom a petržlenovou vňaťou.

 

 

Rebierka servírujeme s pečenými zemiakmi a kapustou.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes