Dezert za 15 minút: Každý hľadá tento recept na jemný a veľmi chutný koláč!

[mashshare]

Tento recept na jemný dezert musíte rozhodne vyskúšať.

U nás sa hneď po prvom zahryznutí stal absolútnym  hitom.

 

 

Očarujúci recept na jemný krémový dezert z youtube kanála schnelle gerichte.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

6 vajec

160 g kryštálového cukru

160 g hladkej múky

450 g jogurtu

90 g práškového cukru

250 g mascarpone

kokos

Postup:

Z vajíčok oddelíme bielky od žĺtkov.

Do hlbokej misy pridáme bielky a mixérom vyšľaháme.

 

 

Počas šľahania postupne pridávame cukor.

Ďalej pridáme štipku soli a vyšľaháme hustú penu.

 

 

Potom pridáme žĺtky a vyšľaháme.

Postupne pridávame múku a dobre premiešame.

 

 

Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne ho rozotrieme po celej ploche.

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 15 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení vyberieme cesto z plechu, prekryjeme papierom a pretočíme.

Papier odstránime, odrežeme okraje a cesto rozdelíme na 4 časti.

 

 

Pláty cesta vodorovne prerežeme na polovicu.

Odrezané okraje z cesta rozmixujeme.

A nasypeme do misky.

 

 

Do samostatnej misky pridáme jogurt a mascarpone.

Nasypeme práškový cukor.

Mixérom vyšľaháme krém.

 

 

Na tvrdú podložku položíme papier na pečenie a dva pláty cesta.

Cesto potrieme krémom a prekryjeme ďalšími plátmi cesta.

 

 

Nanesieme krém, pridáme ďalšiu vrstvu cesta a tento proces opakujeme, kým sa nám neminie cesto.

Nakoniec celý dezert potrieme krémom, na boky a vrch nanesieme cestové omrvinky.

 

 

Celý dezert posypeme kokosom a vložíme na hodinu do chladničky.

A sladkú delikatesu môžeme servírovať.

 

 

Dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes