Vyniakjúci recept na hrnčekovú bábovku, ktorá je nesmierne jemná a lahodná.
Navyše, viete ju pripraviť doslova za 5 minút.
Tajomstvom extra vláčneho a jemného cesta je obyčajná smotana na šľahanie.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Uložte si tento skvelý recept.
Potrebujeme:
1 balíček prášok do pečiva
1 balíček vanilkový cukor
1 hrnček cukor
1 kelímok smotana na šľahanie
4 ks vajcia
2 hrnčeky polohrubá múka
Ďalej:
Maslo na vymastenie
Múka na vysypanie
Voliteľné:
Mletá škorica
Badyán
Hrozienka
Kandizované ovocie
Kúsky čokolády
Kokos
Postup:
Bábovkovú formu vymastíme a vysypeme strúhankou.
Pripravíme si cesto:
Múku zmiešame s kypriacim práškom.
Vajcia, oba druhy cukry a šľahačku vyšľaháme.
Do peny zľahka vmiešame múku s práškom do pečiva.
A cesto nalejeme do pripravenej formy.
Bábovku pečieme asi 40 minút.
Podľa chuti do nej môžeme pridať mletú škoricu, badyán, hrozienka, kandizované ovocie, mak, kokos alebo orieškami.
Vyberieme z formy a zdobíme práškovým cukrom alebo prelievame polevou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)