Už ste niekedy skúšali rožky zo SYROKRÉMU? Sú jednoduché a neskutočne chutné, lepšie som nikdy nejedla!

[mashshare]

Vynikajúce rožteky zo syrového cesta a syrovej posýpky.

Sú fantastické, doslova sa rozplývajú na jazyku.

 

 

Ak chcete, môžete ich ešte vylepšiť chutnou náplňou.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujete:

3 Dcl mlieka

500 g hladkej múky špeciál

1 a 1/2 syrokrému  alebo 250 g tuku na pečenie

1 vajce

soľ

cukor

droždie (ja dávam polovicu kocky)

Voliteľné:

 

 

Syrová plnka

Na potretie:

Olej

Rozpustené maso

Postup:

 

 

Kvások:

Droždie dáme vykysnúť s vlažným mliekom a lyžičkou cukru na kvások.

Pridáme všetky ostatné prísady.

Vypracujeme všetko na jednotné cesto.

Cesto nechajte dobre vykysnúť.

 

 

Vykysnuté cesto preložíme na múkou vysypanú pracovnú plochu.

Rozdelíme ho na 8 rovnakých dielov.

Z nich vyvaľkáme kruhy.

 

 

Rozvaľkané kruhy potrieme rozpusteným maslom alebo olejom.

Aj zľahka posypeme soľou.

Kruhy potom rozrežte krížom (ako pizzu) na 8 dielov a tie postáčajte do rožkov.

 

 

Hotové rožky pokladáme na plech vyložený papierom na pečenie.

Necháme ich ešte pár minút nakysnúť.

 

 

Potom ich potrite rozšľahaným vajcom a posypte strúhaným tvrdým syrom.

Pečte na 180 °C do zlatista.

 

 

Rožky môžete tiež pripraviť so syrovou plnkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes