Ak túžite po zdravom a zároveň chutnom jedle, tento šalát musíte ochutnať.
Lahodná kombinácia cvikle, zemiakov a ďalších surovín dokonale pohladí vaše chuťové poháriky.
Vyskúšajte a presvedčte sa sami!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto receptu z youtube kanála Przepisy od Katarzyny.
Potrebujeme:
3 zemiaky
1 ČL soli
2 mrkvy
200 g cíceru v konzerve
4 vajcia
vodu
1 ČL soli
1 cibuľu
40 ml rastlinného oleja
300 g kyslej kapusty
citrónovú šťavu
čierne mleté korenie podľa chuti
soľ podľa chuti
petržlenovú vňať
Postup:
Cviklu si aj so šupou zabalíme do alobalu.
Upečieme v rúre pri teplote 200 °C.
Doba pečenia je 60 minút.
Do hrnca si nalejeme vodu.
Vložíme zemiaky a pridáme lyžičku soli.
Uvaríme do mäkka a medzitým si ošúpeme mrkvu.
Tú si následne nakrájame na tenšie prúžky.
Vložíme do kovového sitka.
Adusíme nad parou do mäkka asi 20 minút.
Vajcia si vložíme do vody a nasypeme lyžičku soli.
Uvaríme natvrdo (asi 8 minút).
Cibuľu si ošúpeme a nakrájame na polovičné kolieska.
Uvarenú cviklu si ošúpeme, nakrájame na kocky.
Vložíme ju do misy a zalejeme olejom.
To isté spravíme aj so zemiakmi, ktoré tiež ošúpeme, nakrájame na kocky a primiešame k cvikle.
Teraz pridáme konzervovaný cícer.
Pridáme aj kyslú kapustu a cibuľu.
Všetko pokvapkáme citrónovou šťavou.
Pridáme soľ, čierne mleté korenie podľa chuti a dôkladne premiešame.
Servírujeme s vajíčkami natvrdo a čerstvým chlebom.
Celý video postup nájdete TU.
Dobrú chuť!