Táto plnená čokoládová bábovka sa stane aj u vás doma hitom!
Lahodná chuť čokoládového cesta a plnky sa rozplýva na jazyku.
Milujú ju malí, aj veľkí a ocení ju každá návšteva.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vyskúšajte tento recept z youtube kanála Naša kuchyňa s Normou Vieirou.
Potrebujeme:
Objem použitej šálky = 240 ml
Forma na bábovku = 22 cm
Na cesto:
2 šálky hladkej múky
1 šálku kryštálového cukru
štipku soli
50 ml rastlinného oleja
3 vajcia
1/2 šálky kakaa
1 balíček prášku do pečiva
200 g kyslej smotany
Na plnku:
395 g kondenzovaného mlieka
50 g strúhaného kokosu
1 PL masla
Postup:
Ako prvé začneme prípravou plnky.
Do hrnca si nalejeme kondenzované mlieko, pridáme kokos a lyžicu masla.
Všetky ingrediencie dobre premiešame a na miernom ohni za stáleho miešania varíme, kým sa hmota nezačne odlepovať od stien hrnca.
Plnku preložíme do samostatnej nádoby, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.
Teraz prejdeme k príprave cesta.
Do misky si rozbijeme vajcia, pridáme štipku soli, hrnček cukru, nalejeme olej a všetko dobre metličkou vypracujeme asi 1 – 2 minúty.
Teraz pridáme 2 hrnčeky preosiatej múky a následne aj kakao.
Miešame metličkou asi 1 minútu, kým nevznikne homogénne cesto.
V tejto fáze zapracujeme smotanu a cesto miešame asi 1 minútu.
Nakoniec ostáva ešte primiešať kypriaci prášok do pečiva.
Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a na vrch navrstvíme kôpky plnky, ktorú sme si pripravili ešte na začiatku.
Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C asi 40 minút.
Hotovú bábovku necháme vychladnúť, vyklopíme pomocou taniera a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!