Ak máte doma jablká, vyskúšajte tento úžasný recept: Neuveriteľné jablkové rožky!

[mashshare]

Pripravte si doma krehké rožky plnené jablkovou plnkou, ktoré sa vám rozplynú na jazyku.

Mojim deťom ich takmer pravidelne pripravujem do školy.

 

 

Nenáročný recept na jemné jablkové pečivo z youtube kanála Hammabop Oshxona.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na plnku:

2-3 jablká

100 g kryštálového cukru

1 ČL škorice

Na cesto:

600 g hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

200 g masla

120 g práškového cukru

5 g vanilínu

1 vajce

200 g kefíru alebo kyslej smotany

Na posyp:

práškový cukor

Postup:

Umyté jablká ošúpeme.

Potom ich na hrubom strúhadle nastrúhame do taniera.

 

 

Nastrúhané jablko preložíme do suchej panvice a za občasného miešania smažíme.

Pridáme cukor a premiešame.

 

 

Pridáme škoricu, miešame a smažíme do zlatista.

Do hlbokej misky pridáme múku.

 

 

Pridáme prášok do pečiva a lyžicou premiešame.

V múke namočíme maslo a na hrubo ho nastrúhame.

 

 

Zmes dôkladne rukami premiešame a do stredu spravíme dierku.

Do stredu nasypeme práškový cukor a vanilkový cukor.

 

 

Potom pridáme vajce, kefír a lyžicou dobre vymiešame.

Rukou vymiesime hladké cesto.

 

 

Cesto preložíme na podložku, natrháme a vytvarujeme z neho guľky.

Potom cesto rozvaľkáme, na kraj nanesieme plnku, do tretiny prehneme a prstami zatlačíme.

 

 

Na dlhšej strane cesta spravíme zárezy (viď video) a zrolujeme.

Hotové rožky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

Plech vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme 20 minút.

Po upečení posypeme rožky cukrom a môžeme servírovať.

Prajeme Vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes