Milujete nové recepty na jednoduché a pritom fantasticky chutné dezerty?
Potom musíte skúsiť vynikajúcu bábovku s bielou čokoládou, ktorá svojou chuťou pripomína zmrzlinu.
Je vynikajúca a príprava vám zaberie doslova minútku.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tento recept si určite zamilujete.
Potrebujeme:
Na 1 bábovkovú formu:
300 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
220 g práškového cukru
250 g bielej čokolády
158 g masla
310 ml mlieka
3 vajcia
1 lyžičku vanilkového extraktu
160 g rozdrvených sušienok
maslo na vymazanie
strúhanku na vysypanie formy
Postup:
Začneme tým, že si rúru predhrejeme na 180 °C.
Rozdelíme žĺtka a bielky.
Do misky dáme žĺtky a cukor.
Šľaháme, kým nezískame penovú konzistenciu.
Čokoládu si necháme roztopiť v mikrovlnke.
Pridáme maslo, mlieko, vanilkový extrakt a roztopenú čokoládu.
Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Miešame, kým nevznikne vláčne a ľahké cesto.
Formu na bábovku vymažeme maslom vysypeme strúhankou.
Nalejeme do nej polovicu cesta, naň nasypeme rozdrvené sušienky.
Ak chcete, sušienky môžete vmiešať rovno do cesta.
Dolejeme zvyšné cesto.
Pečieme asi 45 minút.
Či je bábovka dostatočne upečená, skontrolujeme tak, že do stredu zapichneme drevenú špajdľu.
Ak sa na ňu cesto nelepí, môžeme vybrať z rúry.
Necháme asi 10 minút vychladnúť, potom vyklopíme.
Dozdobíme podľa chuti