Nakladané huby sú hitom na každej rodinnej oslave.
Každý hubár by si mal pripraviť aspoň pár pohárov na zimu.
Zásoby sa vám určite vyplatia a budete si môcť pochutnať na výborných hríbikoch aj mimo hubárskej sezóny.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vyskúšajte tento recept z portálu haps a zistíte, že lepšie nakladané huby neexistujú.
Tajomstvo najlepších nakladaných húb?
Úspech sa ukrýva v pridaní jednej ingrediencie – medu.
Nakladané huby sú nielen skvelým predjedlom, ale aj dôležitou surovinou mnohých šalátov.
Oplatí sa ich mať vždy po ruke, pretože sú veľmi príjemnou pochutinou.
Postupujte podľa tohto receptu a uvidíte, že lepšie nakladané huby ste ešte nejedli.
Potrebujeme:
2 kg malých jedlých húb (môžu byť dubáky, suchohríby a pod.)
2 malé cibule
4 poháre vody
1 šálku octu
2 PL medu
1 PL soli
1 PL horčičných semien
6 bobkových listov
8 guľôčok nového korenia
korenie podľa vašej chuti
Postup:
Huby si dôkladne očistíme.
V prípade potreby prekrojíme na polovice (ideálne sú však malé huby, ktoré môžete naložiť celé).
Cibuľu si očistíme.
Nakrájame na pol krúžky.
Huby s cibuľou vložíme do malého hrnca.
Varíme 5 minút v jemne osolenej vriacej vode.
Potom ich navrstvíme do sterilizovaných pohárov.
Robíme to tak, aby boli asi do 3/4 výšky pohára.
Teraz si pripravíme nálev.
V hrnci privedieme do varu vodu, ocot, med, soľ a korenie.
Keď nálev zovrie, prelejeme ním huby v pohári a pohár pevne uzavrieme viečkom.
Poháre otočíme hore dnom.
Nnecháme úplne vychladnúť.
Skladujeme na tmavom a chladnom mieste.
Dobrú chuť!