Lahodné mäsko a vynikajúca omáčka z horčice a kyslej smotany. Toto je jedlo je skutočne vynikajúce a určite bude mať úspech aj u vás doma!
Potrebujeme:
700 g bravčového stehna
1 veľkú cibuľu
2 šálky kyslej smtoany
Hladkú múku
2 lyžice horčice
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
150 g šampiňónov
Chren na dochutenie
Postup:
Mäso nakrájame kúsky. Na panvici zahrejeme olej a opražíme cibuľku dozlatista. Potom pridáme kúsky mäsa – ochutíme soľou a korením a sprudka osmažíme. Pridáme trochu vody, prikryjeme pokrievkou a necháme dusiť dommäka.
Huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Keď je mäso mäkké, pridáme k nemu huby a poprášime trochou múky, ktorá zmes zahustí – pokračujeme v dusení, až kým huby nie sú hotové.
Smotanu zmiešame s horčicou a 1 lyžičkou strúhaného chrenu (podľa chuti môžeme chrenu pridať viac, alebo ho naopak vynechať). Potom túto zmes nalejeme k mäsu a hubám a necháme rpevariť.
Zložíme z plameňa a môžeme podaváť.
zdroj: bidista