Pripravte si doma zapekané bravčové mäso bezkonkurenčnej chuti.
Jemné a šťavnaté mäso s chrumkavými zemiakmi, jednoduchým, no veľmi chutným šalátom osloví každého.
Nenáročný recept z youtube kanála Lecker schnell na lahodné zapekané mäso.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
soľ
mleté čierne korenie
3 PL rastlinného oleja
1,2 kg bravčového karé
jablkový džem
1 fialovú cibuľu
1 jablko
4 vetvičky tymianu
Na šalát:
1/2 modrej kapusty
1/4 bielej kapusty
2 strúčiky cesnaku
2 PL majonézy
soľ
petržlenovú vňať
kôpor
Postup:
Zemiaky nakrájame na polovicu a vložíme ich do misky.
Pridáme soľ, čierne korenie, olej.
Vareškou premiešame.
Na bravčovom mäso urobíme nožom zárezy.
Mäso posolíme a rukou votrieme aj do zárezov.
Do zárezov votrieme jablkový džem.
Potom vložíme na plátky nakrájanú cibuľu a jablko.
Sklenenú formu na pečenie potrieme olejom a vložíme do nej mäso a zemiaky.
Na vrch poukladáme vetvičky tymianu.
Formu prekryjeme vlhkým papierom na pečenie a alobalom.
Vložíme do rúry a pečieme 1 hodinu pri teplote 200°C.
Do misky pridáme nasekané tenké plátky modrej a bielej kapusty.
Pridáme pretlačený cesnak, majonézu, soľ a dobre premiešame.
Z formy odstránime papier a alobal a pečieme ďalších 20 minút pri teplote 180°C.
Upečené mäso posypme vňaťou, kôprom a servírujeme so zemiakmi a šalátom.
Dobrú chuť!
Video návod: