Vynikajúci obed z kuracieho mäska.
Opečte ho na masle s cesnakom a bude nielen voňavé, ale aj nesmierne chutné.
Pridajte obľúbenú prílohu a máte obed ako lusk.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto jednoduchého receptu z youtube.
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
čierne mleté korenie
2 PL hladkej múky + 1 ČL hladkej múky
40 g masla
5 – 6 strúčikov cesnaku
1/2 šálky vývaru (kuracieho alebo zeleninového)
1 ČL oregana
1 ČL citrónovej šťavy
petržlenovú vňať
Postup:
Kuracie prsia si umyjeme, osušíme.
Nakrájame na kocky.
Mäso vložíme do misky, osolíme, okoreníme.
Posypeme múkou a premiešame, aby sa mäso dobre obalilo.
Na panvicu si nalejeme rastlinný olej, rozhorúčime.
Mäso sprudka opečieme.
Mäso vyberieme z panvice, vložíme do nej maslo a necháme ho rozpustiť.
Cesnak si nasekáme nadrobno a opečieme na masle.
Zaprášime trochou múky a premiešame.
Zalejeme vývarom, premiešame, pridáme oregano, čajovú lyžičku citrónovej šťavy a vložíme mäso.
Posypeme petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Video návod: