Kuracie prsia v kefírovom ceste patria u náš k obľúbeným jedlám.
Mäso sa z kefíru úžasne drobí a koreniny zintenzívnia chuť.
Lahodne jemné kuracie rezne v kefírovom cestíčku podľa receptu z portálu sobors.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Takto pripravené mäso sa úžasne hodí k akejkoľvek prílohe, je výdatné, lahodné a ešte viac ho zatraktívňujú dve veci:
Jednou z nich je, že sa dá skladovať v chladničke 1-2 dni.
Ďalším argumentom v prospech mäsa je, že ak ho opečiete a necháte na druhý deň, bude rovnako chutné a čerstvé a dá sa jesť aj studené.
Potrebujeme:
1 kg kuracích pŕs
2 vajcia
1 ČL mletého čierneho korenia
2 ČL sušeného cesnaku
rastlinný olej podľa potreby
30 dkg kefíru
soľ podľa chuti
1 ČL kajenského korenia
6 PL hladkej múky
Postup:
Kuracie prsia nakrájame podľa ľubovôle (najlepšie na plátky).
Mäso osušíme a potom osolíme.
Do misky nalejeme kefír, vmiešame vajcia a korenie.
Potom pridáme múku a miešame, kým nezostanú žiadne hrudky (v prípade môžete konzistenciu zmesi rozriediť mliekom alebo vodou).
Mali by sme získať husté cesto.
Plátky mäsa môžeme vložiť do kefírovej marinády a potom ich až do vysmážania skladovať prikryté v chladničke.
Prípadne môžeme mäso aj hneď vyprážať.
Kuracie mäso obalené v cestíčku položíme na rozpálený olej a vysmažíme do zlatista z oboch strán.
Prajeme Vám dobrú chuť!