Keď vás náhodou nečakane prepadne chuť na sladké, tak rozhodne odporúčame tieto výnimočné šišky.
Mama nám ich pripravovala takmer každú sobotu a vždy sa po nich len zaprášilo. Veď kto by aj dokázal odolať…
Vynikajúce domáce nadýchané šišky vďaka receptu z youtube.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
500 g hladkej múky
250 ml mlieka
2 PL cukru
1 vajce
1 PL masla
1/2 ČL soli
1 PL suchého droždia
citrónovú kôru
Na vysmážanie:
rastlinný olej
Na posyp:
kryštálový cukor
Postup:
Do misky nasypeme múku, pridáme droždie, cukor, soľ, nastrúhanú citrónovú kôru, rozšľahané vajce.
Všetko spolu metličkou zamiešame.
Potom pridáme vlažné mlieko, zamiešame a rukami miesime, kým nám nevznikne cesto.
Na cesto nanesieme zmäknuté maslo, zamiesime.
Potrieme trochou oleja, prekryjeme fóliou, utierkou a necháme hodinu kysnúť.
Cesto po nakysnutí rozvaľkáme na pomúčenej podložke do tvaru väčšieho kruhu.
Z cesta potom pomocou väčšej formičky povykrajujeme kruhy, z ktorých ešte v strede vykrojíme malý krúžok.
Takto vykrojené cesto poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Prekryjeme utierkou a necháme kysnúť 15 minút.
Šišky vysmažíme na panvici v rastlinnom oleji do hneda z každej strany.
Po vysmažení dôkladne ponamáčame šišky v cukre z každej strany.
Lahodné šišky môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod nájdete tu: