Trojfarebná krémová kocka, ktorá pobláznila celú rodinu: Tá chuť sa nedá opísať slovami, musíte ochutnať!

[mashshare]

Lahodná chuť tohto dezertu od pani Nataše sa naozaj nedá slovami opísať.

Príprava nie je vôbec zložitá a preto bude najlepšie, keď si ho pripravíte a ochutnáte. Je to nebíčko v papuľke!

 

 

Potrebujeme:

3 vajcia

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 PL cukru

3 PL mlieka

1 PL oleja

3 PL múky

1 PL prášku do pečiva

3 PL kakaa

3 PL pražených lieskových orieškov (alebo mletých vlašských orechov)

150 ml kakaového mlieka na poliatie sušienok

Na krém:

1 l mlieka

100 g cukru

3 vanilkové pudingy

300 ml šľahačkovej smotany

5 PL tradičného salka

5 PL karamelového salka

Na ozdobu:

200 ml šľahačkovej smotany

Postup:

 

 

Ako prvé si pripravíme krém.

V malej miske zmiešame pudingový prášok s cukrom a trochou mlieka.

Zvyšok mlieka nalejeme do hrnca a privedieme do varu.

Potom primiešame rozrobený pudingový prášok a za stáleho miešania uvaríme hustý krém (aby nám nevznikli hrudky, môžeme použiť elektrický šľahač).

Krém prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť.

 

 

Múku zmiešame s práškom do pečiva.

Do samostatnej misky rozbijeme vajcia, pridáme cukor a vyšľaháme do peny.

Pridáme olej, mlieko a znovu prešľaháme.

Teraz zašľaháme múku, kakao a orechy.

 

 

Plech alebo formu si vymastíme a vysypeme múkou.

Rovnomerne nalejeme pripravené cesto, ktoré následne upečieme.

Ešte teplé ho polejeme pripraveným kakaovým mliekom.

 

Vychladnutý krém vyšľaháme elektrickým šľahačom a rozdelíme na dve časti. Jednu časť zmiešame s karamelovým salkom a druhú časť s klasickým salkom.

 

 

Šľahačkovú smotanu si vyšľaháme na hustú šľahačku.

Tú takisto rozdelíme na dve časti a primiešame do oboch vzniknutých krémov (samostatne).

 

 

Ako prvé navrstvíme na upečené cesto krém s tradičným salkom a uhladíme.

Na ten navrstvíme karamelový krém, ktorý takisto uhladíme.

Posledná vrstva bude vyšľahaná šľahačka, ktorú si vyšľaháme z druhej šľahačkovej smotany.

Rozotrieme a dáme vychladiť minimálne na 2 hodiny.

 

 

Môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou, mandľami alebo orechmi a dezert je pripravený.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes