Cuketa sa dá pripraviť na množstvo skvelých spôsobov. Vedeli ste však, že ju pokjne môžete použiť namiesto pečiva? Pripravte si skvelý cuketový toast, ktorý môžete napliť vašimi obľúbenými prísadami. Určite však stojí za to vyskúšať verziu s hermelínom, ktorý v kombinácii s cuketou vytvára skutočnú delikatesu.
Potrebujeme:
2 stredne veľké cukety
150 g šunky nakrájanej na plátky
150 g hermelínu nakrájaný na plátky
1 vajce
2 lyžice hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
50 g strúhanky
1 lyžicu masla
Čerstvú bazalku
Soľ, čierne mleté korenie
Postup:
Cuketu nakrájame na hrubšie plátky, ktoré ochutíme soľou a čiernym mletým korením.
Medzi 2 plátky cukety vložíme šunku a hermelín ako do klasického toastu. Do každého toastu prídame aj niekoľko lístkov čerstvej bazalky.
Pripravíme si trojobal. V jednej miske rozšľaháme vidličkou vajíčko, do druhej nasypeme múku a do tretej strúhanku. Toasty obalíme najskôr v múke, potom vo vajíčku a nakoniec v strúhanke.
Obalené toasty vypražíme na masle z oboch strán dozlatista.
Podávame s čerstvou zeleninou a obľúbeným dressingom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: ichkoche