Fantastický dezert plný mliečneho krému a vášho obľúbeného ovocia. Torta chutí fantasticky a jej príprava je skutočne jednoduchá. Môžete do nej použiť akékoľvek zavárané ovocie – od čerešní, až po exotický ananás či lesné plody.
Potrebujeme:
100 g kryštálového cukru
80 g haldkej múky
1 lyžičku prášku do pečiva
4 lyžičky kakaového prášku
1 vajíčko
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice oleja
100 ml kyslej smotany
250 g jemného tvarohu s nízkym obsahom tuku
100 g práškového cukru
1 bal. vanilkového cukru
200 g smotany na šľahanie
40 ml vody
20 g želatíny v prášku
250 g ovocia
Postup:
Vajce ušľaháme s cukrom do peny. Postupne pridáme kyslú smotanu a olej. Opäť dobre prešľaháme.
Múku zmiešame s kakaom a práškom do pečiva, potom po častiach pridáme sypkú zmes do kvapalnej zmesi a vymiešame hladké cesto.
Formu na pečenie vymastíme tukom a navrstvíme do nej cesto tak, aby nebolo hrubšie ako 3 cm. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 190 stupňov 15-20 minút. Necháme vychladnúť.
Želatínu vložíme do studenej vody a pripravíme podľa návodu (necháme napučať a potom zahrievaním rozpustíme).
Tvaroh ušľaháme so smotanou, práškovým cukrom a vanilkou. Šľaháme, kým nám nevznikne jednotný krém. Rozpustenú želatínu vmiešame do krému.
Vychladený korpus nakrájame na kocky (cca 2×2 cm) a preložíme do misy. Pridáme scedené ovocie.
Formu na pečenie vyložíme fóliou. Na dno navrstvíme 1/3 sušienkovo-ovocnej zmesi a zalejeme niekoľkými lyžicami krému. Toto vrstvenie opakujeme ešte 2 x. Poslednú vrstvú by mal tvoriť krém.
Tortu prikryjeme alobalom a vložíme na 5-6 hodín do chladničky stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: sovkusom