Naozaj som už vyskúšala hádam všetky recepty na cuketové placky, ale tento je eňo-ňuňo.
Cukety je v komore už poriadne hŕba, ale pokiaľ ide o túto dobrotu, pokojne by sme ju jedli aj každý deň!
Potrebujeme:
1 väčšiu cuketu
2 vajcia
1 zemiak
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1-2 strúčiky cesnaku
50 g strúhaného syra
Hladkú múku 2-3 alebo lyžice podľa potreby
Soľ
korenie
štipku pálivej papriky
štipku majoránky
Náplň:
Kyslá smotana
Syr v črievku
Strúčik cesnaku
Strúhaný syr
Zelená cibuľka nasekaná nadrbno
Soľ
korenie podľa chuti
Postup:
Cuketu ošúpeme (ak je mladá nemusíme).
Nastrúhame a osolíme.
Necháme pár minút vypotiť.
Potom zlejeme šťavu.
Zemiak ošúpeme a umyjeme.
Nastrúhame rovnako ako cuketu.
K cukete pridáme strúhaný zemiak.
Pridáme aj nastrúhaný syr, pretlačený cesnak a vajcia.
Pridáme aj múku.
Vymiešame tak, aby nám vznikla konzistencia cesta.
Do cesta môžete pridať aj strúhaný zeler alebo mrkvu, nebojte sa experimentovať, tieto placky sa nedajú pokaziť.
Z cesta dávkujeme na panvicu menšie placky.
Ktoré vyprážame z oboch strán dozlatista.
Z cuketový placiek odstránime servítkou prebytočnú mastnotu.
Na tanier dáme polovicu placiek.
Natrieme omáčkou zo smotany, syrov (strúhaného aj taveného) cibuľky a cesnaku.
Prikryjeme zvyšnými plackami.
Môžeme podávať.
Je to dobrota!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)