Každý pestovateľ hrozna sa určite poteší bohatej úrode.
Problém však nastáva pri myšlienke, ako hrozno uskladniť tak, aby vydržalo.
Máme pre vás skvelý postup, ktorý je veľmi jednoduchý a vďaka nemu hrozno vydrží čerstvé až 12 mesiacov.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vďaka tejto rade z youtube kanála Melissa Mir bude vaša úroda bezpečne uskladnená.
Potrebujeme:
hrozno
1/2 ČL kyseliny citrónovej na každý pohár
sterilizované poháre s objemom 1,5 l
Postup:
Hrozno si dôkladne niekoľkokrát umyjeme pod tečúcou vodou.
Všetko hrozno si rozoberieme na guľôčky.
Naplníme ho do suchých sterilizovaných pohárov.
Poháre naplníme až povrch.
Zalejeme horúcou vodou.
Necháme stáť 10 – 15 minút.
Poháre necháme zľahka prikryté viečkami.
Potom vodu zlejeme do hrnca.
Zliatu vodu privedieme do varu.
Do každého pohára nasypeme kyselinu citrónovú.
Zalejeme prevarenou vodou z hrnca.
Teraz môžeme viečka pevne uzavrieť.
Poháre prikryjeme dekou.
Necháme postupne vychladnúť 20 až 24 hodín.
Takto spracované hrozno môžete skladovať na chladnom mieste až 1 rok.
Podrobný postup si môžete pozrieť v priloženom videu.
Veľa šťastia!
Video návod: