Výborný nápad, ako si jednoducho pripraviť slivkový lekvár v rúre.
Krok za krokom postup na chutný domáci lekvár bez zbytočných konzervantov.
Ideálny na chlebík, aj do buchiet a miluje ho celá rodina.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postupujte podľa tohto podrobného návodu z youtube kanála Domaći Recepti a určite sa podarí!
Potrebujeme:
5 kg čerstvých sliviek
1 kg kryštálového cukru
zaváraninové poháre
Postup:
Ako prvé si slivky dôkladne umyjeme.
Odstopkujeme a odkôstkujeme.
Následne vykôstkované slivky vložíme na pekáč.
Na pekáč ich dáme v niekoľkých vrstvách.
Každú vždy zasypeme kryštálovým cukrom.
Potom všetko ešte rukami dobre premiešame, aby sa cukor dostal všade.
Slivky ihneď po zmiešaní s cukrom vložíme do predhriatej rúry na 200 °C.
Pečieme asi 120 minút.
Hustota by mala byť taká, ako v priloženom videu na konci.
Počas pečenia slivky občas premiešame.
Po uplynutí doby pečenia navrstvíme džem do sterilizovaných pohárov a ešte za horúca pevne uzavrieme viečkami.
Necháme vychladnúť.
Lekvár skladujeme na tmavom chladnom mieste.
Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.
Dobrú chuť!