Predstavujeme vám dva zaujímavé recepty na zapekané bravčové mäso v pohári.
Odkedy som vyskúšal tento praktický spôsob pečenia, inak už mäso so zeleninou a ryžou nepripravujem.
Vynikajúci recept na krkovičku s ryžou v pohári z youtube kanála Cookrate – Meat Recipes.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
250 g ryže
250 g mrkvy
200 g cibule
600 ml sladkej smotany na varenie
1,2 kg bravčovej krkovičky
10 g soli
5 g mletého čierneho korenia
3 g bazalky
5 g mletej papriky
20 ml olivového oleja
200 g slaniny
Postup:
Na dno veľkého zaváraninového pohára dáme nakrájanú cibuľu.
Potom vložíme na tenké plátky nakrájanú mrkvu.
Ďalej pridáme ryžu a smotanu.
Krkovičku nakrájame na kocky a vložíme ju do misy.
Pridáme mletú papriku, bazalku, čierne korenie, soľ a olej.
Všetko spolu dôkladne premiešame lyžicou.
Na špajľu na striedačku ponapichujeme mäso a slaninu.
Poukladáme vedľa seba do pohára.
Pohár prekryjeme alobalom, vložíme do rúry.
Pečieme 50 minút pri teplote 180°C.
Môžeme servírovať.
Bonus
Potrebujeme:
1 mrkvu
1 červenú papriku
500 g zemiakov
2 cibule
500 g bravčového mäsa
200 g kyslej smotany
50 g horčice
5 g soli
5 g mletého čierneho korenia
Postup:
Do misky na väčšie kocky nakrájame mrkvu a papriku.
Pridáme na kocky nakrájaný zemiak a cibuľu.
Ďalej do misky pridáme na kocky nakrájané mäso.
V ďalšej miske zmiešame smotanu s horčicou a zmes nalejeme do misky s mäsom a zeleninou.
Pridáme soľ, čierne korenie a lyžicou dôkladne premiešame.
Zmes vložíme do pohárov, prekryjeme alobalom a poukladáme na plech.
Alobal poprepichujeme so špajľou.
Plech vložíme do rúry a pečieme 1 hodinu pri teplote 180°C.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Video návod: